Kaj jeseni početi zunaj z otroki?

Foto: Shutterstock

Poletje nam je že pomahalo v slovo in vreme že kaže, da smo zakorakali v jesen. A naj to ne bo razlog, da se zapremo med štiri stene. Tu je nekaj predlogov, kaj lahko v jesenskem času počnete zunaj z otroki vseh starosti.

Gremo v gozd!

Gozd, ta čudoviti kraj, ki bo v vsej svoji lepoti zažarel prav v jesenskih dneh, kar kliče, da ga obiščete. Veste, da se prava sezona gob prične šele po 15. septembru. Ne? Zdaj veste. Hitro v gozd, nabirat okusne plodove, opazovati čudovite barve, se obmetavati z listjem, nabirati suhe veje in opazovati gozdno življenje.

Peka kostanja

Eden boljših razlogov, zakaj iti jeseni v gozd, je tudi kostanj. Ko ga naberete, ga je najbolje speči kar na prostem. V ta namen potrebujete zavarovan prostor, da se ogenj slučajno ne razširi, ter posodo za peko kostanja, katere dno lahko ima luknje – ni pa nujno. Najeste se, spočijete,  povrhu vsega pa se še pogrejete.

Mimogrede, tudi za gobe še ni prepozno! Otroci so pri njihovem iskanju mnogokrat uspešnejši od odraslih.

Nabiranje materiala za ustvarjanje

Jesen je pravi čas za nabiranje naravnega materiala za ustvarjanje. Zunaj je na voljo nešteto listov raznih barv in oblik, odpadlih plodov, lubja, lišajev in ostalih naravnih virov. Izkoristite bero za ustvarjanje jesenske dekoracije in pustite domišljiji prosto pot.

 

Pospravljanje vrta

Narava nam je spomladi in poleti dala toliko lepega in okusnega, da ji moramo jeseni povrniti s tem, da za naše vrtove tudi mi primerno poskrbimo. Naj si bo to zelenjavni, sadni, okrasni vrt ali zgolj zelenica, nekaj truda je potrebno vložiti v to da vrt pripravimo na zimski počitek, bodisi z zbiranjem listja, zbiranjem odpadnih vej, sajenjem jesenskega rastlinja in gnojenja. Vse to zmorejo tudi najmlajši otroci.

Jesenski izlet

Zakaj se ne bi odpravili do najbližjega ribnika, na hrib, za katerega vam vedno zmanjka časa ali celo na jesensko morje. Jesen je najbolj primeren čas za obisk gora, manj težavne ture pa so primerne tudi za majhne otroke. Izkoristite čas z otroki!

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja