Programi Zavoda Iskreni – družine za družine

Thumbnail

V začetku Iskreni je bila spletna stran – iskreni.net. Tudi ime naše družinske organizacije je bilo sprva prepoznavno internetno, tako v neformalni obliki (»iskreni.net«), kot v formalni (»Zavod iskreni.net«).

Tudi prvi program, ki je nastal vzporedno s portalom iskreni.net leta 2004, je bil spletni – E-priprava na zakon. Vendar smo že tedaj čutili, da bi radi združili sodobno tehnologijo in spletno komunikacijo s pristnimi odnosi v živo. Tako smo spletnemu delu E-priprave dodali tudi izkušenjski vikend v živo.

Izvir: iz realnih potreb družin

Od E-priprave »daljnega« leta 2004 smo pri naših programih naredili že veliko korakov, tako vsebinskih kot metodoloških. Poslušali smo, razmišljali in – se odzivali. Z našimi programi smo vedno želeli čim bolj celostno odgovarjati na potrebe po rasti v odnosih – od začetka skupne poti do poroke, rojstev otrok, skozi najstniška leta, skozi vzpone in padce zakonskega življenja.

Programi Iskreni niso nastali »od zgoraj«, recimo iz zamisli kake inštitucije ali strokovnjakov, ampak iz izkušnje realnega družinskega življenja naših sodelavcev, prijateljev, udeležencev naših programov.

Tako so se postopno rojevali novi programi. Nekaj pa smo jih tudi začeli in pozneje z njimi prenehali, saj smo ugotovili, da to ni tisto, kar zares odgovarja na potrebe udeležecev.

Programi Iskreni niso nastali »od zgoraj«, recimo iz zamisli kake inštitucije ali strokovnjakov, ampak iz izkušnje realnega družinskega življenja naših sodelavcev, prijateljev, udeležencev naših programov.

Iskreni je pristna družinska organizacija. Ne samo zato, ker zagovarjamo družinske vrednote in so naši programi namenjeni družinam, ampak predvsem zato, ker jih delamo »družine za družine«.

Desetletje in pol se na zunaj zdi kratka doba, a mi jo doživljamo kot že kar dolgo. Ko recimo ugotoviš, da se k programom Iskreni vračajo prvi udeleženci z najsniškimi otroki, se zaveš, da si prehodil že kaj nekaj poti …

Kaj pa danes?

Trenutno redno izvajamo kar 11 programov, z zelo pestrim naborom vsebin. Od vsebin za zakonce, za starše, za starše in otroke, najstnike, pare pred poroko:

Termine in lokacije razpisanih programov lahko spremljate na spletni strani iskreni.net/programi. Nekatere programe (Teologijo telesa za mlade, delavnice za mame in hčere, delavnico za starše o spolni vzgoji, predavanja po dogovoru) lahko izvedemo tudi po naročilu v vašem kraju. Za vse informacije stopite z nami v stik na [email protected].

In naprej?

Pri pripravi in razvoju programov Iskreni ni vedno lahko – odkrivati prave poti, ves čas ostati v dovoljšnji kondiciji za stalno napredovanje, se soočati s svojimi omejitvami …

Nikakor nočemo slediti toku, ampak želimo v slovenskem prostoru ponujati bistvene vsebine za družine, dajati svež pogled in spodbujati k zares polnim odnosom.

Lahko rečem, da smo veseli in ponosni, vsakič ko vidimo, da s programi samozavestno stopamo v pravo smer. Največjo potrditev pa nam dajete prav udeleženci, ko nas svojimi spodbudami in pohvalami še naprej navdihujete.   

Vas pa prosimo …

… da o naših programih poveste še komu. Prijateljem, sodelavcem, sorodnikom, svojim odraščajočim ali že odraslim otrokom, duhovnikom … Veseli bomo vašega priporočila!

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja