O poslanstvu Zavoda Iskreni na medijskem področju

Čeprav smo se načrtno usmerili v delo na medijskem področju šele leta 2008, pa lahko rečemo, da je začetna “karizma” Iskreni bila prav medijska.

Iskreni se namreč ni začel kot družinska organizacija, ampak kot spletna stran ali bolj rečeno družinski spletni prostor  1. oktobra leta 2004, ko smo zagnali prvi spletni portal www.iskreni.net. Tudi ime naše družinske organizacije je bilo sprva prepoznavno internetno, tako v neformalni obliki (»iskreni.net«), kot v formalni (»Zavod iskreni.net«).

Zakaj se je Zavod Iskreni usmeril v medijsko delovanje?

V naših začetkih smo ustvarjali iskreni.net kot spletni prostor izmenjave osebnih izkušenj. Glavno orodje za to so bili spletni forumi, predhodnica današnjih socialnih omrežij, pa tudi članki, v katerih smo objavljali na prostovoljni bazi predvsem osebne izkušnje. Seveda je bila naša spletna stran namenjena tudi predstavitvi, kdo smo in kaj delamo. Kaj več pa v začetkih, ko smo iskreni.net v celoti ustvarjali prostovoljno, ni bilo mogoče.

V smislu širjenja poslanstva naše družinske organizacije smo se v tistm obodbju posluževali klasičnih poti odnosov z javnostjo preko medijev, kot so časopisi, plakati, radiji, deloma televizija. A smo hitro spoznali, kako je slovenska medijska krajina nedostopna za neodvisna mnenja in sporočila. Spoznali smo, da naša sporočila ne pridejo skozi uredniške politike obstoječih mainstream medijev, tako splošnih kot katoliških, ki so tudi bili zaprti za notranjo kritiko.

Šolski primer, kjer smo odkrili nedostopnost obstoječih mainstream medijev za naša sporočila, je bila raziskava o splavu, ki smo jo izvedli v sodelovanju z agencijo za raziskave javnega mnenja. Raziskava na reprezentativnem vzorcu je pokazala, da kljub visokem odstotku ljudi, ki podpirajo, da država dovoljuje splav, večina podpira tudi obvezen posvet pred posegom. A novinarji sploh niso bili dojemljivi za analizo javnega mnenja in tudi primere dobre prakse v tujini.

Edina logična pot je bila, da začnemo graditi medijsko področje sami. Uspeli smo pridobiti skromna zagonska sredstva in iskreni.net je leta 2009 dobil prvo urednico, ki se je lahko delu posvetila poklicno. Že takoj po odločitvi, da vzamemo medij zares, je branost začela strmo rasti. Od tedaj dalje se je razvil iskreni.net v spletni portal družinskih vsebin ter vsebin s področja problematike družine v družbi, življenjskega sloga in kulture življenja.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja