Izdajatelj Domovine je postala Domovina d.o.o.

Foto: Tomo Strle

Na današnji dan 1. julija 2022 smo izpeljali prenos izdajateljstva spletnega dnevnika Domovina.je in tiskanega tednika Domovina z Zavoda Iskreni na podjetje Domovina d.o.o..

Kot smo že poročali, je sredi aprila 2022 dr. Aleš Štrancar napovedal investicijo 1 milijon EUR v ekipo Domovine. S svojo investicijo želi prispevati k razvoju medijev, ki so, in bodo neodvisni od politike in nasilnih ideologij oz. z drugimi besedami, ki bodo tlakovali pot v medijsko normalizacijo. Urednikom in novinarjem želi vrniti poslanstvo, da bodo lahko ustvarjali brez pritiskov politike, tajkunov in oligarhov.

V ta namen smo dr. Aleš Štrancar, Tino Mamić, Rok Čakš in Igor Vovk ustanovili krovno družbo Mediainvest d.o.o., ki bo pod svoje okrilje postopno vključevala tako po zvrsti kot tudi nazorsko različne medije. Napovedani prvi miljon EUR je namenjen uresničevanju poslanstva podjetja Mediainvest d.o.o.

Samostojna pot Domovine pomeni tudi nov zagon za Zavod Iskreni. Zavod se bo lahko konkretneje posvetil delu za mlade, zakonce in družine.

V preteklih tednih smo opravili analizo medijskega trga in prve pogovore z različnimi lastniki medijev. Hkrati so pooblaščeni ocenjevalci vrednosti podjetij pripravili oceno vrednosti Domovine znotraj razvejane dejavnosti Zavoda Iskreni. Po končanem vrednotenju in načelnem dogovoru o prodaji je družba Mediainvest d.o.o. za ta namen ustanovila podjetje Domovina d.o.o., ki je v celoti v njeni lasti in je od Zavoda Iskreni z dnem 1. 7. odkupilo pravice do izdajanja tednika Domovina in obratovanja spletnega portala Domovina (ki vključuje izdajanje elektronskega medija Domovina.je). Višina kupnine je poslovna skrivnost.

Kaj to pomeni za bralce in naročnike?

Za bralce in naročnike ta korak pomeni predvsem zagotovilo, da bomo še bolj intenzivno vlagali v razvoj spletnega portala in tednika Domovina. Prav tako ostaja nespremenjeno, da naročniki Domovine dostopate tudi do Iskreni.net in da naročniki iskreni.net dostopate tudi do Domovina.je.

Naročniška služba in računovodstvo se bosta potrudila, da bo prehod za Vas naročnike kar se da neopazen in preprost. Če bo kdo v prihodnjih tednih oz. mesecih plačal naročnino Zavodu Iskreni, bosta prenose uredili obe računovodstvi med seboj, ne da bi Vas s tem kakorkoli obremenjevali. Če se bo pojavil kakšen nepredviden zaplet, pa Vas prosimo za potrpežljivost.

Do nadaljnjega ostaja Domovina d.o.o. tudi najemnik prostorov Zavoda Iskreni, kar v praksi pomeni, da nas najdete na istem naslovu kot do sedaj.

Samostojna pot Domovine pomeni tudi nov zagon za Zavod Iskreni. Zavod se bo lahko konkretneje posvetil delu za mlade, zakonce in družine, poslanstvu, ki je zaradi hitre rasti Domovine v zadnjem obdobju postalo nekoliko zapostavljeno.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja