Donacije

Foto: Shutterstock

Donacije naših bralcev, udeležencev programov, podpornikov … so osrednji steber naših prihodkov.

S sistematičnim zbiranjem donacij smo začeli leta 2009.

Donacijska miselnost v Sloveniji je bila takrat navzoča na področju dobrodelnih prispevkov za humanitarne organizacije, ki skrbijo za ljudi v stiski, ne pa tudi v smislu podpore organizacij civilne družbe, ki delujejo na izobraževalnem, vzgojnem, preventivnem … področju. Živeli smo pač v okolju, kjer se je pričakovalo, da za te potrebe prek razpisov poskrbi država.

A pri Iskreni smo hitro ugotovili, kako malo je pripravljena država podpreti naše programe, celo s strani ministrstva, odgovornega za družino – pa čeprav so bili naši programi izrazito namenjeni temeljni formaciji zakoncev in družin. V letu 2021 smo sicer iz Evropskega socialnega sklada in z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti uspeli pridobiti namenska sredstava za odpravljanje posledic COVID-19, a bo to financiranje y 31. 12. 2021 končano.

Zato smo sprejeli strateško odločitev, da se usmerimo v zbiranje donacij s strani ljudi. Pri tem smo se zelo navdihovali pri primerih dobrih praks močnih družinskih organizacij v ZDA (recimo FamilyLife, ki smo jo spoznali prek društva Družina in življenje). Razvijali smo sistem donacijskih akcij prek spleta in se vsako leto naučili kaj novega za dobro delo z donatorji.

Navdihovali pa se nismo samo ob »tehniki« zbiranja donacij, ampak tudi ob avtorjih, ki so zbiranje donacij razumeli ne samo kot način pomagati nekomu, ki denar potrebuje, ampak predvsem kot pot osebne rasti posameznika v odnosu do lastnih življenjskih prioritet. Sami smo imeli priložnost pri sebi in družinah, ki so stopile na pot rednega doniranja (pa ne samo za Iskreni, ampak tudi za druge), opazovati velike spremembe, ki jih v življenju posameznika povzroči rast donacijske zavesti in dejavnosti.

»Zbiranje donacij ni odgovor na krizo. Je način oznanjanja naše vizije in vabljenja drugih k poslanstvu, ki ga imamo,« je v knjigi Duhovnost zbiranja sredstev zapisal Henri Nouwen. Kolikokrat smo v preteklih letih to izkusili! Ljudje, ki so nas podprli z donacijami, so postali veliko bolj povezani s poslanstom dela za družine in ga tudi sami, v svojem okolju, začeli globlje živeti. Ko namreč za nekaj daš, ti to postane še bolj vredno …


Če želite donacijo nakazati na naš transakcijski račun, so podatki naslednji:

Naslov: Zavod Iskreni,Cesta v Log 11, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Številka TRR: SI56 2900 0005 1138 645
Namen: donacija
Koda: CHAR
Sklic: 00 2020-2200
Koda banke: BACXSI22

Hvala za vašo podporo!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja