Urška Petač, vodja programov

Urška Petač je mama treh živahnih fantičev in Matejeva žena. Čas rada preživlja z družino v naravi, na izletih, sprehodih, v hribih, na kolesu… Je ljubiteljica dobre glasbe, standardnih in latinsko ameriških plesov, plazilcev, montessori pedagogike, poglobljenih pogovorov, Božje besede, kvalitetne fotografije in atraktivnih video vsebin. Sicer pa ji je najbolj dragocen tisti čas, ki ga lahko preživi v miru z možem ali ob ustvarjanju z otroki, pripravljanju didaktičnih materialov zanje, branju dobrih knjig, gledanju filmov z močno vsebino, poslušanju podkastov… Seveda pa so to stvari, za katere ji v vsakdanjiku največkrat zmanjka časa. 🙂

Pot poklica in poklicanosti

Da ji delo z ljudmi ni tuje je spoznala v srednješolskih letih, ko je kot animatorka sodelovala na duhovnih vajah v Želimljem in na oratoriju v Šmartnem v Tuhinju, kjer je veliko delala s predšolskimi otroki. Prav tam se je rodila želja po študiju predšolske vzgoje, v katerega se je podala po končani gimnaziji. V času študija oz. predvsem v času študentskih kosil se je v pogovorih s sošolkami počasi začela navduševati nad montessori pedagogiko in ugotavljati, da je delo v vrtcu, kjer delajo po načelih kurikuluma, sploh ne veseli. Svojo prvo službo kot vzgojiteljica je tako opravljala v kamniškem vrtcu Kamenček, kjer se je tudi v praksi prvič srečala z metodo montessori in se potem vpisala tudi na izobraževanje za montessori pedagoga za starostno obdobje od rojstva pa do 3 let. V tem je odkrila del svojega poslanstva, ki pa ga trenutno živi predvsem ob vzgoji svojih otrok.

Odkrivanje drugega dela poslanstva pa se je začelo morda že ob koncu osnovne šole, ko je z vodenjem otroškega in kasneje mladinskega cerkvenega pevskega zbora in različnih župnijskih projektov stopila na pot prostovoljstva, po kateri na nek način še vedno hodi… Ta pot ji je prinesla mnogo izkušenj, jo seznanila z vodenjem večjih ekip animatorjev in prostovoljcev, z vodenjem projektov, prinesla ji je uvid v to, kaj pomeni delati z ljudmi in za ljudi, kaj pomeni ljudem služiti… Te izkušnje so bile zanjo izjemno dragocene, saj jo je vsaka na poseben način preoblikovala in ji dala temeljno oporo za premagovanje vseh nadaljnjih voditeljskih izzivov (ki pa so se počasi iz mladinske scene preselili v bolj družinske kroge).

Na Zavodu Iskreni je prve voditeljske čevlje obula leta 2017, ko je prevzela vodenje prostovoljcev na Festivalu družin. Dve leti kasneje se je preizkusila še v vodenju ekipe voditeljev e-priprave na zakon, v letu 2020 pa tudi v vodenju in koordinaciji vseh programov Zavoda Iskreni. Pravi, da ni bilo enostavno obuti tako velikih čevljev prav v letu 2020, ko smo bili zaradi epidemije kar naenkrat primorani začeti iskati nove poti do ljudi, a ji hkrati ravno ti “novi začetki” dajejo zagon za naprej.

Zakaj rada dela pri Iskreni?

Pri Iskreni rada dela zato:

  • ker verjame, da so vrednote, ki jih Zavod Iskreni želi deliti z ljudmi, tiste, za katere se je vredno truditi in jih živeti,
  • ker jo delo, ki ga opravlja, vsak dan znova spodbuja k iskanju, branju, poslušanju, raziskovanju ter, nenazadnje, k premagovanju same sebe, kar je čudovita pot za osebno rast,
  • ter tudi zato, ker jo tu obdajajo sodelavci, s katerimi je prijetno sodelovati, si deliti življenje, se z njimi nasmejati, z njimi moliti in se skupaj z njimi približevati Božjemu kraljestvu.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja