Skip links

Delavnica za dekleta od 13 do 15 let in njihove mame

Skrivnostna lepotica

Cena tečaja:
40 € za par mama in hči

Da bosta lažje premagali preizkušnje odraščanja, vaju vabimo, da se nam pridružita na aktivni delavnici, namenjeni odraščajočim dekletom med 13. in 15. letom ter njihovim mamam.

Dekleta bodo dobila priložnost, da bodo v sproščenem ozračju prisluhnila temam, ki se dotikajo odraščanja in spolnega dozorevanja, ter s svojimi mamami sodelovala v vodenem pogovoru.

Delavnico vodita strokovnjakinji za plodnost Maja Vovk in Petra Lukan.

MNENJA UDELEŽENK

Kaj pravijo udeleženke?

KDAJ IN KAM LAHKO PRIDETE?

Lokacija in datum delavnic Skrivnostna lepotica

LOKACIJE IZVEDB

LJUBLJANA: 19. apr. 2024 (ob 17.30)

Izvedba tudi v vašem kraju!

Delavnico Skrivnostna lepotica lahko izvedemo tudi v vašem kraju.

Izvedba traja 2,5 uri, namenjena pa je dekletom v starosti med 13 in 15 let.

Minimalno število udeleženk je 5 (hčerk), maksimalno pa 30 (hčerk) oziroma manj, če prostor ne dopušča tolikšnega števila.

Za dodatne informacije in termin pišite na [email protected].

Cena izvedbe za 5 do 9 hčerk je 300 € + DDV, za 10 do 19 hčerk je 370 € + DDV, za 20 do 30 hčerk pa 470 € + DDV
+ potni stroški (0,30 eur/km od Brezovice pri Ljubljani do kraja izvedbe).

O DELAVNICI

Kako poteka in komu je namenjena?

Delavnica Skrivnostna lepotica je namenjena starejšim dekletom, ki so že vstopila v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki jih že izkušajo, pa tudi tistimi, ki jih še čakajo. Dekleta v tej starosti imajo praviloma že izkušnjo mesečne krvavitve. Program dekletom pomaga, da se seznanijo s svojo ženskostjo, ter jim daje moč in zaupanje, da sprejmejo svoje spreminjajoče se telo in se v njem dobro počutijo. Mamam pa daje spodbudo, kako v viharnih najstniških letih ohranjati stik s svojo hčerko, ji vlivati prepotrebno samozavest ter pomagati graditi pozitivno samopodobo.
KAJ BOSTE IZVEDELI?

Vsebine delavnice

1.Lepota ženskosti

2.Telesne in čustvene spremembe

3. Menstrualni ciklus in spočetje

4. Samopodoba, privlačnost in spolnost

5. Klepet z mamami

STROKA IN IZKUŠNJE

Kdo vodi delavnico Skrivnostna lepotica?

Delavnico izvajata svetovalki za naravno načrtovanje družine po metodi FertilityCare Maja Vovk in Petra Lukan, obe z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine ter vodenjem programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja

je po poklicu magistra farmacije, ki se že 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Je nacionalni vodja FertilityCare ekipe Slovenije. Skupaj z možem pri Zavodu Iskreni vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame.

Petra

na Zavodu Iskreni dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na Zavodu Iskreni pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerk in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerkama odkriva lepoto dekliškosti.