Urška Pregl, vodja programov

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 5. april 2018, 16:50
Image
Urška Pregl je poročena z Martinom, imata tri otroke. Primorka po rodu je po poroki morje in visoke temperature zamenjala za Kamniške Alpe, ki so odlično izhodišče za aktivno preživljanje časa z družino. Zelo radi pa skupaj odkrivajo tudi bolj oddaljene kraje širom Evrope in sveta.

Kot osebo jo je gotovo najbolj zaznamovalo skavtsko okolje, ki je bilo del njenega življenja skozi celotno otroštvo in mladostništvo. Globoko se je vanjo usidrala misel ustanovitelja skavtov Roberta Boden-Powella: »Skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kakor ste ga prejeli.« Misel, ki jo vedno znova opominja in izprašuje vest: naredim dovolj?

Pot poklica in poklicanosti

Tudi v tej luči se je odločila za študij politologije, s katerim je pridobila širšo razgledanost, so pa sanje o spreminjanju sveta na bolje po študiju postale utopija. V začetku kariere se ji je priložnost za delo odprla na podorčju marketinga in prodaje, pri čemer pa je večkrat dobila grenak priokus o zavajanju ljudi.

Delo na Zavodu Iskreni je zame v prvi vrsti poslanstvo, hkrati pa tudi velika odgovornost, da upravičim zaupanje vseh, ki Iskreni podpirate.

V iskanju drugih poklicnih možnosti je v tedanjem Zavodu iskreni.net za delo povprašala ravno v trenutku, ko je ena od sodelavk odhajala na porodniško in so iskali zamenjavo. Iskreni.net je bliže spoznala v času, ko sta se z možem pripravljala na poroko v okviru programa e-priprava na zakon. Zaradi pristopa in načina izvedbe programa je bila prepričana, da gre za organizacijo, ki gleda širše in ima v Sloveniji velik potencial.

Predvsem zaradi otrok se je odločila za študij pedagogike montessori (za otroke v starosti od 0 do 3 let), kjer je izpopolnila svoje znanje o otrokovem razvoju v najzgodnejšem obdobju. Močno jo je nagovorila ena temeljnih misli Marie Montessori:  »Če si zares želimo stvari spreminjati na bolje, se moramo obrniti na otroka.«

Zakaj rada dela pri Iskreni?

Po prihodu v ekipo takratnega Zavoda iskreni.net je Urška najprej prevzela vodenje pisarne, kmalu pa tudi področje zbiranja donacij. Delo z donatorji je zanjo prav poseben izziv, hkrati pa pomeni odgovornost in daje občutek velike hvaležnosti za ljudi, ki podpirajo Iskreni in čutijo, da je to tudi njihova družinska organizacija. Po drugi porodniški je Urška prevzela tudi vodenje trgovine, ki se je ravno postavljala na noge.

V času njene odsotnosti ob tretji porodniški je odgovornost za zbiranje donacij in trgovino prevzel Leon Jagodic. Tako je Urška po vrnitvi v ekipo Zavoda Iskreni aprila 2018 prevzela mesto vodje programov. Nova odgovornost jo še bolj spodbuja k razmišljanju o potrebah družin, da bi bili programi Zavoda Iskreni družinam čim bolj v pomoč pri gradnji medsebojnih odnosov in izzivih vzgoje. Poleg odgovornosti za programe Urška še veliko dela opravi v pisarni in trgovini Iskreni.

Delo na Zavodu Iskreni je zanjo v prvi vrsti poslanstvo, hkrati pa tudi velika odgovornost, da upraviči zaupanje vseh, ki Iskreni podpirate. Pravi, da je neprecenljivo imeti službo, ki se je vsako jutro veseliš in sodelavce, od katerih se lahko veliko naučiš in ob njih osebnostno rasteš.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.