Skip links

Podporni sklad – pomoč družinam pri udeležbi na programih Zavoda Iskreni

Ko družina zaide v finančno stisko je razumljivo njena prva skrb, kako posrbeti za osnove življenjske potrebščine.

Žal družine v trenutku materialne stiske pogosto odrinejo misel, da bi si privočile kako izobraževanje ali program za osebno rast. A morda je v tem času udeležba še bolj potrebna, saj lahko družino okrepi, zakoncema pa da samozaupanja in novega poleta pri soočanju z zahtevno življenjski situacijo.

V Zavodu Iskreni si želimo, da bi si vse družine lahko privoščile kvalitetne izobraževalne programe. Zato smo oblikovali sklad za sofinanciranje udeležbe na naših programih, iz katerega tistim, ki živijo v težkih finančnih razmerah, krijemo določen odstotek cene programa.

Vse udeležence naših programov in dogodkov ter bralce naših portalov spodbujamo, da v sklad namenite svoje donacije in tako pomagate tistim, ki bi si naše programe težko privoščili.

Kako pridobim sredstva iz podpornega sklada?

Znajti se v finančni stiski ne pomeni samo to, da si nečesa ne moremo plačati. To si tudi težko priznamo; še manj pa o tem govorimo z drugimi. Zato je tudi postopek, kako pridobiti sredstva iz sklada, zastavljen čim bolj osebno in diskretno.

Kako torej pridobite sredstva iz sklada:

  1. Prijavite se na željeni program (preko spletne strani).
  2. Pošljete elektronsko pošto vodji programov Urški Petač ([email protected]), kjer zapišete, da si želite podpore iz podpornega sklada.
  3. V povratnem sporočilu boste dobili obrazec, v katerem na kratko opišete svojo situacijo in napišete razloge, zakaj prosite za podporo.
  4. Po prejetju obrazca bomo v roku največ enega tedna pregledali vašo prošnjo in vam sporočili, koliko sredstev vam lahko omogočimo.

Vsako prošnjo s skrbjo pregledamo in se na podlagi zapisanega (in višine preostalih sredstev v skladu) odločimo, kolikšen del programa lahko sofinanciramo. Vedno se trudimo, da bi bil ta znesek čim višji. Trudimo se, da ugodimo vsaki prošnji (dokler so na voljo sredstva iz sklada). Višina sofinanciranja posameznega programa pa je do 90 % zneska.

Posamezniku, paru oz. družini sofinanciramo posamezni program samo enkrat. Če pa se posameznik, par ali družina udeleži več programov, jih lahko sofinanciramo tudi več.

Namenska sredstva za podporni sklad

Namenska sredstva za podporni sklad pa lahko nakažete vse leto. Življenje nas namreč postavlja v različne življenjske situacije. Zato bomo veseli, če takrat, ko lahko, pomagate drugim.

Podatki za donacijo v Podporni sklad:

Zavod Iskreni, Cesta v Log 11, 1351 Brezovica

Številka TRR: SI56 2900 0005 1138 645

Namen: donacija za podporni sklad

Sklic: SI 00 2020-2201