Skip links

E-priprava na zakon

Postavita trdne temelje za svoj zakon!

Prijavita se

Kakovostno, preizkušeno in prilagojeno vajinemu načinu življenja!

E-priprava na zakon je kakovosten 3-mesečni program, s pomočjo katerega se kot par preko spletnih skupin in doživetega skupnega vikenda temeljito pripravita na zakon.

Program, ki poteka že od leta 2004, vodimo zakonci, ki si v svojem življenju prizadevamo živeti kakovostne odnose in pričujemo za lepoto poročenosti, ter duhovni voditelji.

Kdaj?

jesenski termin: od 21. oktobra 2023 do 4. februarja 2024
– zimski termin: od 2. decembra 2023 do 10. marca 2024
spomladanski termin: od 24. februarja 2024 do 2. junija 2024

Spoznavno srečanje

jesenski termin: 21. oktober 2023 (dopoldan), Ljubljana/Brezovica
– zimski termin: 2. december 2023 (dopoldan), Ljubljana/Brezovica
spomladanski termin: 24. februar 2024 (dopoldan), Ljubljana/Brezovica

Vikend

jesenski termin: od 2. do 4. februarja 2024 (Nazarje)
– zimski termin: od 8. do 10. marca 2024 (Nazarje)
spomladanski termin: od 31. maja do 2. junija 2024 (Nazarje)

Kaj o e-pripravi na zakon pravijo udeleženci in voditelji?

Kako poteka e-priprava na zakon?

Najboljša kombinacija srečevanja preko spleta in v živo!

Virtualni del. Pari v pripravi na zakon so razdeljeni v manjše skupine, vsako vodita dva voditeljska para, skupaj z duhovnim spremljevalcem. Voditelji tedensko objavljajo nove teme in izhodišča za pogovore na spletni učilnici, vsak par se o tem pogovori in vsak posebej svoja razmišljanja tudi zapiše.

Spoznavno srečanje. Da virtualni prijatelji dobijo nasmejane obraze.

Vikend. Zaključek. Pika na i. Vsebine vikenda: pomen in globina zakonske obljube, zakon kot zakrament, zvestoba, spolnost, načrtovanje družine …

Prijavita se

Voditelji E-priprave na zakon

E-pripravo vodijo duhovni voditelj in zakonski pari, ki si v svojem življenju prizadevajo živeti kakovostne odnose in pričujejo za lepoto poročenosti.

voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
duhovni voditelj e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
duhovni voditelj e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
duhovni voditelj e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
voditelja e-priprave na zakon
Voditelja seminarja sočutnega starševtstva in voditelja e-priprave na zakon
duhovni voditelj e-priprave na zakon
duhovni voditelj e-priprave na zakon
Cena
Oba sva študenta

120 €* /na par

Oba sva zaposlena

160 €* /na par

Študent + zaposlen

140 €* /na par

*Namestitev in polni penzion se plača v domu duhovnih vaj.

Kaj pravijo udeleženci?
Pogosta vprašanja

Da. E-priprava je uradno priznana kot ena izmed priprav na cerkveno poroko, tako da jo lahko uveljavita pri prijavi na poroko kjerkoli v Sloveniji.

V tem primeru lahko dobita potrdilo pred koncem e-priprave, vendar le po opravljenem vikendu. Če se bosta prijavila na poroko pred vikendom, se dogovorita, da bosta potrdilo prinesla takoj, ko ga bosta dobila.

Po registraciji (navodila za registracijo vama po elektronski pošljemo malo pred začetkom programa) vaju vključimo v spletno učilnico zaprtega tipa – to pomeni, da prispevke lahko berejo samo tisti pari, ki so vključeni v internetno skupino in voditelji (zakonski par in duhovni spremljevalec). Vsak petek dobita novo e-gradivo, na podlagi katerega opravita pogovor v paru in včasih tudi osebno delo. Po pogovoru napišeta prispevek na skupino in tako izkušnjo podelita z drugimi pari v skupini. V pogovoru sodelujejo tudi voditelji. Na začetku se skupina sreča na spoznavnem srečanju, na koncu e-priprave pa doživi skupni vikend.

Seveda! V e-pripravi so doslej sodelovali fantje in dekleta različnih narodov: hrvaškega, španskega, italijanskega, francoskega, nizozemskega, malteškega, angleškega … Ključni del komunikacije se pri e-pripravi tako ali tako dogaja med vama. Kdor ne zna slovensko, lahko na forum piše v angleškem jeziku ali pa njegov fant / njegova punca poskrbi za prevod v slovenščino.

E-priprava na zakon je tako dobro obiskana tudi zaradi tega, ker se ve, da je skupina in vodstvo (duhovnik, voditeljski par) zelo odprta in sprejemajoča. Teme, ki jih dobita za pogovor so zelo univerzalne, seveda pa temeljijo na krščanskem pogledu na človeka. Koliko se bosta poglobila v posamezne teme, pa je seveda v prvi vrsti odvisno od vaju.

Dojenčki, ki še ne morejo biti ločeni od staršev, so na naših programih seveda vedno dobrodošli. Če pa imata starejše otroke, jih seveda lahko tudi pripeljeta s sabo. Vendar v tem primeru svetujemo, da z vama pride nekdo, ki jih bo čuval med programom. Varuške lahko tudi prespijo; nastanitev in prehrano si plačajo neposredno na lokaciji. Nam pa sporočite število oseb, ki pridejo z vami (število in starost otrok ter varstvo). E-priprava brez vikenda žal ni mogoča.

E-priprava ima obsežnejši program kot druge priprave na zakon. Dejanski strošek e-priprave je precej večji kot je cena e-priprave. Razliko do dejanskih stroškov Zavod iskreni.net pokriva s pomočjo donatorjev iskreni.net. Voditelji e-priprave sodelujejo kot prostovoljci.

Oblikovali smo socialni sklad, ki je namenjen vsem, ki so se znašli v finančni stiski. Del kotizacije tako pokrijemo vsem, ki so se znašli v hudi stiski in nas prosijo za pomoč. Več informacij dobite na [email protected].