Kaj pomeni uporabljati metodo FertilityCare?

Foto: Canva

Uporaba metode naravnega načrtovanja družine FertilityCare pomeni slediti naravnemu ciklusu ženske in ga preprosto opazovati.

Cikličnost delovanja ženskega telesa je tista, ki nam daje gotovost, da bo dogajanje v vsakem ciklusu (v večini primerov) približno podobno. Natančno opazovanje pa nam omogoča, da točno vemo, kaj se v telesu v vsakem posameznem dnevu dogaja.

Kako se metoda uporablja?

Metoda FertilityCare od nas zahteva stalno pozornost – uporabnica mora biti pozorna vsakič, ko gre na stranišče. Takrat opazuje prisotnost/odsotnost sluzi materničnega vratu ter v primeru prisotnosti tudi njeno kakovost. Tekom dneva si zapomni najboljši znak in ga ob koncu dneva tudi zabeleži. Redno opazovanje nam zagotavlja visoko zanesljivost metode.

S takim načinom beleženja sproti nastaja natančna preglednica. Daje nam informacijo o trenutni plodnosti/neplodnosti, vidimo pa tudi kazalnike, ki nam govorijo o morebitnih težavah. To še posebej pride prav pri tistih parih, ki imajo težave pri zanositvi.

Kako se sploh lahko naučim te metode?

Učenje metode poteka v dveh osnovnih korakih.

Prvi korak je, da se ženska oziroma par udeleži Uvodnega predstavitvenega srečanja. Ta je lahko skupinski ali individualen; na voljo pa je tudi ogled video posnetka. Več informacij in datume glede skupinskega uvodnega srečanja najdete tukaj. Udeležba na tej predstavitvi vas k ničemur ne zavezuje.

Po udeležbi na tej predstavitvi se lahko odločite za učenje metode. Učenje je najbolje začeti čim prej po udeležbi/ogledu Uvodnega predstavitvenega srečanja, saj je takrat znanje najbolj sveže in gre učenje zelo hitro.

Učenje metode je zasnovano tako, da so individualna srečanja s svetovalko razporejena v obdobje enega leta. Individualnih srečanj je osem, trajajo okvirno eno uro (na začetku so ponavadi malo daljša; v drugi polovici pa je dolžina srečanj zelo odvisna od vsake posameznice ter njenih vprašanj). Na vsakem individualnem srečanju se utrjuje rutina opazovanja in beleženja, pregleda in po potrebi korigira zapise opazovanj ter nadgrajuje že osvojeno znanje. Svetovalka seveda odgovori tudi na vsa vprašanja. Individualna srečanja lahko potekajo v živo, lahko pa prek spleta. 

Po preteku procesa učenja se vedno lahko ponovno obrnete na svojo svetovalko – tako za vprašanja kot za obnovitev znanja.

Kaj pa če se želiva vključiti v NaPro zdravljenje?

Za vključitev v NaPro zdravljenje so potrebni trije dobro zabeleženi ciklusi po metodi FertilityCare. Svetovalka takrat tudi poda vsa potrebna navodila glede krvnih hormonskih preiskav. Vključitev v NaPro zdravljenje in nadaljnje učenje metode tako v nadaljevanju potekata sočasno.

Petra Lukan, FertilityCare svetovalka

Več o metodi FertilityCare si preberite na www.fertilitycare.si

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja