Prazniki v trgovini!

»Cin cin cin, cin cin cin, zvončki pojejo,…« … Še malo pa bomo prepevali take in drugačne praznične pesmi. No, če smo iskreni, jih v nakupovalnih središčih že poslušamo. Ko sem bila pred kratkim v večjem trgovskem središču, kjer sem v pozno popoldanskih urah želela na hitro nakupiti nekaj Miklavževih drobnarij, sem presenečeno ugotovila, da sem edina, ki se mi iz trgovine mudi. Z vozičkom sem se komaj prebijala do blagajne. Nato sem se za trenutek ustavila in se ozrla po pretirano srečnih obrazih, ki so se brez kakšne pretirane naglice zadrževali med polnimi trgovskimi policami. Tiho sem sama sebi šepnila: »Kaj se res nikomur ne mudi domov?«

Občutek, da so ljudje tam srečni, da se v tisti komercialno praznični trgovini ljudje počutijo bolje kot doma, me je spremljal vse do doma. Nato pa so te misli odšle v pozabo, ko so me doma pričakali moji mali razgrajači in se mi vsi trije naenkrat vrgli v objem. »Oh mami, le kje si bila toliko časa«, je odmevalo v moji glavi.

Na trgovinsko mrzlico sem se spomnila nekaj dni kasneje, ko sva z možem ugotavljala, da Občutek, da so ljudje tam srečni, da se v tisti komercialno praznični trgovini ljudje počutijo bolje kot doma, me je spremljal vse do doma.bi morali zamenjati nekaj jasličnih figur, dokupiti nekaj dodatkov in okraskov, ter razmisliti, kakšne praznične voščilnice bi letos poslali svojim bližnjim. »Joj, pa ne spet v tisto nakupovalno gnečo«, sem skoraj neslišno kriknila. Ko sem seštevala minute in ure, ki bi jih za naše nakupe v različnih trgovinah porabila, ter za koga in kaj vse drugega bi ta čas lahko namenila, me je stisnilo pri srcu. Za praznike res želim imeti lepo okrašen dom, ampak ne za ceno časa z mojo družino.

 

Čudovite voščilnice

Nisem se dolgo sekirala. Za čudovite praznike pač ne potrebujem vsega bleščečega okrasja, a vendar tudi povsem brez božičnega vzdušja ne bomo. Kolikor je splet lahko škodljiv, je sem in tja, priznam, tudi koristen. Sploh za mirne in udobne praznične nakupe, ki jih lahko tudi vi opravite kar v naši spletni trgovini.

 

Lesena smrečica

Naj bodo letošnje voščilnice drugačne. Takšne, ki prinašajo s seboj tiho zgodbo. In zakaj bi letos imeli (samo) zeleno jelko? Morda pa letos izberemo leseno smrečico in jo okrasim z unikatnimi lesenimi okraski ali pa z njimi okrasim kar našo staro smrečico? In kako lepo bi z majhno namizno smrečico, lahko okrasila možev delovni prostor.

 

Lesena smrečica z bunkico

Kaj pa jaslice? Jaslice želim, da so res nekaj posebnega. Take, da se bo ob njih naša družina počutila kot v Betlehemu. Glinene unikatne jaslice so nedvomno tiste, ki pričarajo toplino v domu. Morda pa se letos vseeno odločim za lesene jaslice in otrokom dovolim, da jih pobarvajo po svojih željah. In kako lepo bi tem jaslicam pristajala tista lesena smrečica, ki bi jo bodo s svojimi izdelki okrasili kar drobni prstki.

 

Lesene jaslice

 

Unikatne glinene jaslice

Nedvomno, z nakupom v spletni trgovini Iskreni prihranim čas in denar. Namesto tisoče dražljajev pod trgovskimi lučmi, ki zmedeno plešejo po mojih mislih, izberem miren kotiček svojega doma, kjer se ob soju nežne svetlobe in nekaj toplih božičnih slikah iz trgovine, predam sanjarjenju o tistih lepih trenutkih v moji družini, ki tiho kličejo k Njemu.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja