Bi radi doživeli Božično zgodbo? Preverite, kje vse si letos lahko ogledate žive jaslice!

Foto: Shutterstock

Advent se bliža h koncu in naša srca se počasi polnijo z upanjem in pričakovanjem rojstva našega Odrešenika. Da bi cela družina ta poseben dogodek doživela še malce drugače, smo vam pripravili seznam krajev, kjer si tudi letos lahko ogledate žive jaslice in božične zgodbe.

Mojstrana se lahko pohvali že z 18-letno tradicijo pripravljanja Božične zgodbe v zaledeneli naravi. Letos se bo odvijala od 25.12. do 30.12. vsak dan ob 16h, 17h in 18h. Cena vstopnic za odrasle je 14 €, za otroke 8 € in predšolske otroke 2 €. Predstava je prijazna mamicam z vozički, invalidom in starejšim, ki jih poleg stojišč čakajo tudi stoli.

Postojnska Jama – Tudi letos v Postojnski jami pripravljajo čarobno Božično pravljico z živimi jaslicami, ki si jo lahko ogledate od 25.12. do 30.12. v več terminih dnevno. Cena za enega odraslega je 27,90 €, letos pa so za družine pripravili posebno darilo, saj ima ob nakupu dveh vstopnic za odrasle, eden ali dva otroka ogled brezplačen.

ZOO Ljubljana – V Živalskem vrtu Ljubljana glasbeno-scenski dogodek Božična zgodba pripravljajo od 25.12. do 30.12 ob 17h pred idilično kmečko bajto. Vstopnina za odrasle je 11 €, za otroke do 14. leta pa 8 €. Dogodek izvajajo glasbeni gostje ter zaposleni in njihove živali.

ZOO park Rožman – Tudi v Horjulu bo v soju neštetih lučk in bakel tudi letos 25., 26. in 28. decembra med 17h in 19h moč videti žive jaslice v izvedbi prav posebnih živali. Ekipa srčnih ljudi se že kar 9. leto zapovrstjo s prostovoljnimi prispevki trudi poustvariti Božično vzdušje v vlogah svetopisemskih likov iz časa Jezusovega rojstva.

Tržič – Igra povezana s praznovanjem božiča se bo odvijala tudi v vaškem okolju Tržiča in sicer pod vaško lipo, ob cerkvi sv. Urha v Žiganji vasi v petek, 20.12. in soboto, 21.12., ob 18h. Ob 17h se lahko udeležite tudi vaškega sejma, na katerem lokalni obrtniki in kmetje ponujajo svoje pridelke. Po igri pa otroke obišče tudi Božiček, ki obdari otroke.

Vipavski Križ – Božična zgodba z živimi jaslicami se bo odvijala 26. in 27. 12. 2019 ob 17h, 18h in 19h.
Žive jaslice bodo v Vipavskem Križu postavljene na ulicah in trgih, spremljalo jih bo petje, popestrili pa svetlobni učinki. Od 20.12. pa vse do 6.1. pa si lahko po ulicah Vipavskega Križa ogledate tudi razstavo jaslic, ki jih vaščani postavijo pred svojimi domovi. Obisk tega majhnega srednjeveškega mesta je v tem času pravo doživetje.

Kamnolom v Dol-Suhi – V Rečici ob Savinji žive jaslice postavijo 25. decembra v opuščeni kamnolom v Dol-Suhi. Pred obiskovalci se v soju zvezd in bakel zvrstijo prizori največkrat uprizorjene zgodbe svete božične noči. “Igralce” spremlja pevski zbor, skupno pa v postavitvi živih jaslic sodeluje kar precej domačinov. Predstavi sta ob 17h in 18.30h.

Predstava Božična noč pri Ivanovem izviru – V Razkrižju tudi letos pripravljajo kvaliteten kulturno – verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo. Skupaj s tehničnim osebjem v predstavi sodeluje 120 ljudi. Poleg igralsko-govornega dela, je v predstavo vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora razkriške župnije, kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog tudi odpojejo. 60 minutna predstava Božična noč je postavljena v čudovito naravno okolje in poteka zelo dinamično. Predstavi sta dve in sicer na božični večer 24.12. ob 19h ter 4.1. ob 18h. Vstopnine ni, vendar pa bodo veseli vsakega prostovoljnega prispevka, saj tako zahteven projekt zahteva kar nekaj truda.

Tihe jaslice na Pruhu – Če vas pot zanese k naši severni meji si lahko 21.12. ogledate prav posebne jaslice, kjer so vse besede odveč. Med temnimi drevesi, trdo skalo in strupenim mrazom, se skriva topel kotiček, kjer se zbira vsa ljubezen, dobrota in milina. Predstavi si lahko ogledate ob 18h in 20h. Vstopnina je 5 €

Studenice, Poljčane – Letos pripravljajo Svetopisemsko zgodbo o rojstvu Jezusa, ki oživi s pomočjo več kot 100 nastopajočih in 50 živali. Celotna okolica se spremeni v Betlehem z okolico. Na živih jaslicah boste sprva prisluhnili zgodbi, ob koncu zgodbe pa je možen še ogled hlevčka z družinico. Ogledi so možni 24., 25. in 26.12. ob različnih urah.

Pravljični gozd Rdeča kapica – Gozd se nahaja v Mohorkovi grabi v okolici Ptuja in od 25.12. do 30.12. ponuja vso čarobnost pravljičnih lučk. Pravljično podobo si lahko ogledate od 26. do 30.12. od 16h do 19h, kjer si ob toplem napitku lahko ogledate tudi 15 minutno predstavo »Jezusovo rojstvo« . Cena vstopnice za odrasle je 9 €, za otroke pa 6 €. Možen je tudi nakup družinske vstopnice.

Jama Pekel – V Šempetru v Savinjski dolini bo že 20 leto zapored priljubljena Božična skrivnost prikazana 25.12. in 26.12 od 15h do 18h. Pred jamo bo druženje ob prijetni glasbi. Vstopnine ni.

Cerklje ob Krki – pri cerkvi sv. Marka bodo predstave 24.12. ob 23h, 25.12. ob 18h, 26.12. ob 19h in 28.12. ob 18h. Vstop je prost.

 

Jaslice so nekaj, po čemer v času božiča hrepenimo vsi, zato je tudi dogodkov povezanih s tem čudežem veliko. Nekateri so bolj nekateri manj komercialni, a kljub vsemu zagotovo vsak najde kakšne po svoji meri.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja