Tatjana Jakovljević: Eden največjih vložkov v čustveni in intelektualni razvoj je čas, ki ga otrok preživi v naravnem okolju (video, 2. del)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.

Defektologinja, razvojna terapevtka in specialna pedagoginja Tatjana Jakovljević nas v video oddaji predoči z zanimivim paradoksom: otroci, ki so zgodaj izpostavljeni intelektualnim vsebinam (pod to spadajo tudi vodene dejavnosti s strani odraslih), se kasneje v šoli pogosto srečujejo z raznoraznimi težavami. Kako je to mogoče?

Podkrepljena s širokim znanjem in izkušnjami nas strokovnjakinja sistematično vodi skozi pomembne faze razvoja, na katere bi naj starši in vsi, ki delajo z otroki, bili pozorni:

  • Zakaj je predšolsko obdobje za razvoj možganov tako kritično? Pri katerem letu še posebej?
  • Česa otroci ne bi smeli toliko početi?
  • Kaj sploh pomeni “spontana igra in spontano gibanje”?
  • Kaj vse otrok pridobiva, ko se igra s svojimi vrstniki?
  • Kje je največji problem vodenih aktivnosti s strani odraslih?
  • Kdaj bo otrok najbolj prosperiral?

Oddaja, ki vabi k razmisleku o tem, kako najbolje podpreti otrokov celostni razvoj in kako se izogniti potencialnim težavam.

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

Oglejte si tudi 1. oddajo s Tatjano Jakovljević: Današnji otroci so zelo bistri, imajo veliko znanja, vendar je z njimi ogromno dela ter oddajo s prof. Gregorjem Starcem o pomenu gibanja: Otrok mora biti vsak dan lačen, utrujen in umazan.

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.