7 dnevni zakonski izziv, ki bo zagotovo poživil in obnovil vajin odnos

Foto: Shutterstock

Znani strokovnjak za zakonski odnos Dave Willis svojim klientom, ki imajo težave svetuje sedemdnevni izziv, za katerega zagotavlja, da bo močno poživil in izboljšal vsak zakonski odnos. Ta sedemdnevni izziv ima sedem točk oziroma nalog. Gre za preprosto enotedensko vajo, ki je neštetim parom pomagala obnoviti odnos in gotovo lahko pomaga tudi VAMA!

Dave zagotavlja, da če par en teden dosledno dela te stvari vsak dan, bosta imela do konca tedna popolnoma novo smer v svojem zakonu …

Zakaj mu ne bi verjeli in preizkusili?

  1. Ljubita se vsak dan

Za zdrav zakon je potrebno več kot le seks, a zdravega zakona brez njega ni mogoče imeti. Tudi če vi in ​​vaš zakonec trenutno nista v najboljših odnosih in se vama ideja o intimnosti zdi odbijajoča, se vseeno potrudita. Seks je močna sila, ki vama bo pomagala ponovno vzpostaviti stik na fizični, čustveni in duhovni ravni.

  1. Svojemu zakoncu vsak dan napišite ljubezensko sporočilo

Ne povejte svojemu zakoncu le, da ga imate radi, ampak povejte tudi konkretne stvari, ki jih pri njem ljubite in cenite. Ni nujno, da so ta sporočila dolga, vendar naj bodo smiselna. Teh sedem ljubezenskih pisem bo najverjetneje postalo zaklad, ki ga bo drugi zakonec obdržal in cenil vse življenje.

  1. 3. En teden ne recita ničesar negativnega

En dober teden ne smeta reči ničesar negativnega ali kritičnega. Če nimata za povedati ničesar pozitivnega bodita tiho. Za en teden se odrecita zajedljivim pripombam. Ko vama pri tem spodleti, se nemudoma opravičita in o svojem zakoncu povejta tri prijazne stvari. To se morda sliši otročje, a presenečena bosta, kako lahko ton vaših besed spremeni vajin odnos. Torej, za eno negativno pripombo, tri pozitivne.

  1. Vsak dan preživita eno uro v pogovoru, medtem ko so vse digitalne naprave izklopljene

Živimo v svetu, kjer je mogoče biti v isti sobi, a v različnih svetovih. Ne morete se smiselno pogovarjati s svojim zakoncem, medtem ko si z nekom pišete sporočila, gledate televizijo in delate na prenosniku. Če ne gre prej, vsaj eno uro vsak večer, ko otroci zaspijo, izklopita televizijo in vso elektroniko ter se pogovarjajta. Morda sta pozabila, kako to storiti, vendar se boste hitro spomnila. Pogovarjajta se o svojem dnevu, svojih upih, sanjah in vsem drugem, kar vama pride na misel. Teh sedem ur neprekinjenega pogovora čez ves teden bo močno gorivo za vajin zakon!

  1. Vsak večer molita skupaj

Marsikoga ta naloga morda nekoliko prestraši, vendar sem trdno prepričan, da je molitev eno najbolj intimnih in najpomembnejših dejavnosti, ki jih lahko par počne skupaj. Tudi če tega še nikoli nista storila, vsak dan skupaj molita (na glas). Zahvalita se Bogu za vse dobro v vašem življenju, prosita ga, naj vama odpusti napake, ki sta jih storili in povejta mu o svojih upih in strahovih. Izlijta svoje srce svojemu Stvarniku pred svojim zakoncem in povezala se boste drug z drugim in z Bogom na novi ravni.

  1. Vsak dan povejta drugim eno stvar, ki vam je pri vašem zakoncu všeč

Ne povejte le svojemu zakoncu, kaj čutite do njega, ampak nekaj teh komplimentov delite tudi s svetom. Lahko objavita kaj lepega o svojem zakoncu na družbenih omrežjih, če vama je to blizu. Ali pohvalo izrečeta v družbi ali vsaj pred otroki. Po možnosti tako, da vas zakonec sliši.

  1. Vsak dan ustvarita en nov skupni cilj za prihodnost

Pari, ki skupaj sanjajo, skupaj rastejo. Sanjajta o krajih, kamor jih želita potovati, dosežkih, ki jih želita doseči, in novih dogodivščinah, ki jih želita ustvariti skupaj. Vsak dan se zavežita vsaj enemu od teh ciljev kot zavezo, ki jo dajeta drug drugemu, in se začnita veseliti pustolovščine, ki je pred vama!

Povzeto po xomarriage.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja