Kako postati najboljši ljubimec? (video)

Foto: Iskreni

“Spolnost je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi med moškim in žensko,” potrjuje psiholog in psihoterapevt dr. Andrej Perko. A ni samoumevno, da bo vedno osrečujoča ali na pomembnem mestu v partnerskem odnosu. Zato smo želeli iti v njeno “ozadje”, da bi izvedeli, kako jo doživljajo moški in kako ženske, kdo so dobri ljubimci, kako ohranjati strast in željo po drugem ter kaj pomeni, če je v odnosu ni (več).

Dr. Perko je v svojih odgovorih jasen in neposreden, zabaven in izzivajoč. Razkriva, kdaj moški in ženska drug z drugim najbolj uživata, dotakne pa se tudi problema upadanja moške spolne moči in vse zmede, ki prihaja s tem. “Zaradi tega je ženskam težje, in ne moškim,” pove.

Spregovori tudi o tem, kako v spolnosti “padajo maske” in da tam ni “prostora za blefiranje”. Prav tako omeni duhovno komponento spolnosti, ki je danes pogosto zanemarjena, in razloži, zakaj je spolnost lahko v zrelejših letih veliko bolj osrečujoča kot pri 20-ih ali 30-ih.

Kaj pa o tebi in tvojem odnosu pove, če si poročen in se zaljubiš v drugega/drugo? Dr. Perko ponovno odgovarja življenjsko: “Zaljubljenost se zgodi. Vedno bo nekdo prišel, ki bo bolj zanimiv od moje žene/moža. Vendar se ob tem moram vprašati, ali sem svoja vrata zaklenil ali sem jih pustil odprta.” V tem kontekstu izpostavi moč razuma, odločitve in držanje obljube. Kajti, “da do nekega dejanja pride, je lahko še dolga pot”, pojasni.

Vesel pa je, ko vidi starejše pare, ki se še po toliko letih držijo za roke. “Takšni pari so se za to trudili celo življenje. Predvsem so se naučili reševati težave ter poslušati, in ne toliko govoriti. Kar je dril,” ne olepšuje dr. Perko.

Prepričan pa je tudi, da če v odnosu spolnosti ni, je vzrok nekje drugje. “Najprej je treba to drugo ‘sterapirat’, potem pa se spolno življenje kar samo od sebe uredi” še pove. In kaj je to “drugo”?

Vabljeni k ogledu celotne oddaje, v kateri dr. Perko poskrbi, da je ne boste zlahka pozabili.

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja