Dr. Andrej Perko: Ni pravično, da se vprašanje dedovanja prelaga na otroke! (video)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.

“Dolžnost staršev je, da oni uredijo svoje premoženje in ne da to delitev potem prelagajo na svoje otroke,” pravi psiholog dr. Andrej Perko in nadaljuje: “Čeprav lahko otroci obljubljajo, ‘Ni govora, da se bomo skregali’ ali ‘Čisto jasno nam je, da se bomo dogovorili’, nam praksa kaže, da pri dedovanju pogosto prihaja do hudih trenj.”

Dr. Perko nam v video oddaji pojasni, zakaj se toliko staršev izogiba temi dedovanja oziroma česa se pravzaprav bojijo. Prav tako pa konkretno svetuje:

  • Kdaj je primeren čas, da otroci ‘dobijo svoj del’?
  • Kako tak pogovor izpeljati?
  •  V kakšnih situacijah je z delitvijo premoženja še bolje malo počakati?
  • Če imaš več otrok, kako ob delitvi biti pravičen? Na kaj moraš gledati?

Psiholog z dolgoletnimi izkušnjami je v svojih odgovorih jasen, realen, prav tako pa s svojo pronicljivostjo odpira teme, ki se ob dedovanju porajajo, vendar pogosto ostajajo nenaslovljene: misel na smrt, odpiranje otroških ran, pretirana navezanost na materialno, vprašanje pohlepa, nasilja nad onemoglimi starši in tudi problem evtanazije. Omeni tudi razliko, kdaj otroku s svojim imetjem ali premoženjem pomagamo, kdaj pa mu že dajemo potuho.

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

Mesečna naročnina že za 6 evrov oziroma 4, 90 evrov (v primeru sklenitve letne naročnine).

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.