Nada Zupančič: “Ravno tisto, kar si v odnosu najbolj želim, mi drugi najtežje da” (video)

Ogledali ste si lahko le izsek iz oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo naročnikom. Postanite naš naročnik in si oglejte celotno oddajo!

“Zakaj nisi več takšen, kot si bil nekoč?” je vprašanje, ki se nam postavi, ko nas zakonec ali partner (ponovno) razočara. “Ravno tako zamujaš kot moj oče, pozabljaš na otrokove nastope in vedno vidiš le delo pred seboj,” očitamo. In ko želimo povedati, kako nam gre to obnašanje na živce, se partner umakne ali pa “vrne” nazaj: “Kaj pa ti meni govoriš?! Tudi ti nikoli …”

Zveni znano?

Nada Zupančič, zakonska in družinska terapevtka, karierna svetovalka ter sodelavka Terapevtskega centra Iskreni v oddaji pripoveduje, kako v tej fazi odnosa, ki ji rečemo tudi “faza boja”, delamo ravno obratno od tega, kar bi v odnosu radi dosegli. “Globoko si želimo, da bi bili z drugim povezani, a delamo ravno obratno: drug drugemu mečemo kamne,” še pove.

Da ne bi padli v kategorijo parov, ki zase povejo, da se “samo še prepirajo” in da “že dolgo ni nič med njima”, nas Nada Zupančič popelje v ozadje naših konfliktov in nam pokaže pot, kako lahko rešujemo nesporazume, ne da bi se pri tem ranili, in predstavi orodja, s katerimi lahko zakonca ali partnerja lažje “vozita” skozi življenje in pri tem ostajata močno povezana.

V oddaji tako izvemo:

  • Kako to, da dva, ki se imata rada, drug drugega obtožujeta in se besedno napadata?
  • Zakaj v fazi boja vidim predvsem sebe in težje drugega?
  • Kako se izogniti grdemu prepiru?
  • Kaj pomaga takrat, ko je zakon povsem na dnu?
  • Kako začeti težki pogovor, brez da zakonca raniš in še poglobiš težavo?
  • Kako se spet povezati in se naučiti mirneje pogovarjati o razlikah, tudi o razlikah v vzgoji?

Vabljeni k ogledu oddaje, ki je polna primerov iz življenja in praktičnih nasvetov, kako izboljšati zakonski odnos ter preiti v zrelejšo in srečnejšo fazo odnosa!

Oglejte si tudi oddajo z mag. Miranom Možino: Kako živeti ob čustveno nezrelih starših in oddajo z Rudijem Tavčarjem: Tudi tisti, ki nas ljubi, nas bo enkrat razočaral.

Postanite naš naročnik. Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja osebne rasti, vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>