Nada Zupančič: “Tudi mož in otroci si zaslužijo svežo mamo” (video, 2. del)

Ogledali ste si lahko le izsek iz oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo naročnikom. Postanite naš naročnik in si oglejte celotno oddajo!

Ženske smo pogosto ujete med službo in vzgojo otrok, med tema dvema vlogama pa nimamo niti časa, da bi zadihale. V nas je podoba, da mama zmore vse. “Še posebej slovenska ženska je taka, da mora ves čas nekaj delati,” pravi Nada Zupančič. “Poleg službe in otrok ima še vrt in je ves čas v pogonu. Če pa se usede, jo imamo za leno.”

O čem je v oddaji spregovorila Nada Zupančič, zakonska in družinska terapevtka, karierna svetovalka ter sodelavka Terapevtskega centra Iskreni?

V navdihujoči oddaji nas gostja spomni, da ni treba, da nas ves čas nekaj skrbi. Prav tako poudari, da je vzeti si čas zase ravno tako pomembno kot katero koli drugo opravilo, ki ga moramo postoriti čez dan. Strokovnjakinja z nami deli tudi svojo osebno zgodbo in zgodbe mnogih drugih žensk, ki so storile pomemben korak in si brez krivde dovolile, da bodo kot žene in polno zaposlene matere mirnejše, z več energije in čustveno bolj razpoložljive. Kako jim je to uspelo?

V oddaji izvemo še naslednje zelo koristne nasvete:

  • Kako poskrbeti zase, ko imamo vsega preveč?
  • Kaj ženske najpogosteje delamo narobe?
  • Ali obstaja način, kako miselno izklopiti svoje skrbi?
  • Kako si lahko poleg otrok in veliko drugih obveznosti dvignemo duha?
  • Ali vemo, kaj nas dela žive?
  • Kaj telesu pomaga, da se sprosti?
  • Kaj nas lahko motivira, da v svoj vsakdan uvedemo neko novo navado?

Vabljeni k ogledu oddaje, ki nam pomaga, da ponovno najdemo sebe, smo zvečer z otroki bolj potrpežljive in za moža bolj “užitne”!

Oglejte si tudi 1. oddajo z Nado Zupančič: Ravno tisto, kar si v odnosu najbolj želim, mi drugi najtežje da in oddajo s Sabino Košmrl Kaučič: Srečni in pomirjeni starši so za otroka največje darilo.

Postanite naš naročnik. Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja osebne rasti, vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>