Luka in Mirjam Mavrič: Če moški ni spoštovan in ženska ne ljubljena, odnos ne more uspeti (video, 1. del)

Težko si predstavljamo odnos, ki bi funkcioniral, vendar bi bilo v njem močno pomanjkanje ljubezni in spoštovanja. Preprosto ne gre. Ljubezen in spoštovanje sta dva najmočnejša stebra srečnih odnosov.

Toda, ali ljubimo in spoštujemo z lahkoto? Pogosto ne, pravita zakonca Luka in Mirjam Mavrič, ki po Sloveniji vodita tečaj Ljubezen in spoštovanje. Pogosto se ujamemo v zanke, ki si jih napletemo v svoji glavi, in ne uspemo videti onkraj svojih prizadetih občutkov. Naše reakcije so lahko burne, obsojajoče in glasne ali pa zavite v molk in tišino. Toda zakaj to počnemo?

Da bi lažje razumeli pogosto dinamiko, ki se odvija med pari, nam Luka in Mirjam v oddaji osvetlita, zakaj se obnašamo, kot se obnašamo, in kako lahko živimo bolje. Iz pogovora tako izvemo:

  • Kako določen problem doživlja moški in kako ženska?
  • Od kod izvirajo te razlike?
  • Kako izstopiti iz začaranega kroga nerazumevanja, konfliktov in razočaranja?
  • Kaj je treba storiti, da se pomirimo in ne naredimo iz muhe slona?
  • Kakšni so še drugi pozitivni učinki, ko drug drugemu izkazujemo ljubezen in spoštovanje?

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo. Luka in Mirjam oddajo dopolnita s primeri iz njunega življenja.

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.