Rudi Tavčar: “Razlog, da v zakonu ni živosti, je včasih tudi lenoba” (video, 3. del)

Zakonsko življenje je prava umetnost ravnotežja – če smo zakonci sposobni plesati na tanki meji med biti ravno dovolj skupaj in ravno dovolj narazen, lahko ohranjamo zanimanje drug za drugega, ne da bi se izgubili v rutini. Vprašanje je le, če nam to dejansko uspeva? Se za to sploh trudimo?

S psihologom in imago terapevtom Rudijem Tavčarjem smo raziskali poti, ki omogočajo, da zakonska ljubezen po več letih ne oveni ali postane monotona in prazna, ampak da še naprej “diha”, ostaja polna veselja in tudi strasti.

Nisem več ista oseba kot sem bila nekoč

Psiholog svoje odgovore obogati z veliko primeri iz svojega življenja, spregovori pa tudi o stvareh, ki gredo težje z jezika:

  • S čim naj zakonca ohranita živahnost v zakonu ter preprečita dolgčas in monotonost?
  • Kaj če živost išče samo eden od zakoncev (ure in ure v športu, hobijih, interesih, s prijatelji …)? Kako najti pravo ravnovesje med časom zase in časom za zakonca?
  • Kako se “prenašati” v dobrem in hudem, ko pridejo bolezni in preizkušnje?
  • Kako živeti spolnost po več letih zakona?
  • Kako sploh pričeti pogovor o spolnosti? Kako spregovoriti tudi o drugih težjih temah?

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.