Rudi Tavčar: “To, da te otroci ne potrebujejo več, je zdravo in normalno” (video, 1. del)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.

Da bi se boljše razumeli in morda popravili določene stvari za nazaj, smo povprašali psihologa in imago terapevta Rudija Tavčarja:

  • Kako sprejeti otrokov odhod od doma?
  • Kako se soočiti z občutki kot so neuporabnost, izrinjenost … ?
  • Kako biti “starš na daljavo” – ne preblizu, ne predaleč?
  • Kako si odpustiti za stvari, ki smo jih pri otrocih “zafurali”?
  • Kako se učiti novega komuniciranja z mlado družino?

Poleg praktičnih nasvetov, kako živeti v tej novi vlogi in s “ta mladimi” ohranjati stik, Tavčar pove veliko primerov iz lastnega življenja, ki lahko osvetlijo marsikatero zagato, v kateri se lahko starši znajdejo.

Opravičilo svojim otrokom

Psiholog med drugim odpre tudi bolečo temo, ko se starši sprašujejo ali niso morebiti “zafurali” svojih otrok, ko ti živijo “po svoje” in odgovarja, kako popraviti odnos, ki je skrhan.

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

Vabljeni tudi, da si ogledati še naslednje oddaje z Rudijem Tavčarjem o izzivih v zakonu: Tudi tisti, ki nas ljubi, nas bo enkrat razočaral), Deloholizem lahko uniči zakonski odnos in Razlog, da v zakonu ni živosti, je včasih tudi lenoba.

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.