Zakaj si Planned Parenthood želi Disneyevo princeso, ki naredi splav

Foto: Shutterstock

30. marca se je po Twitterju razširil trend dajanja idej, kakšna bi morala biti naslednja Disneyeva princesa. Planned Parenthod iz Keystonea se je pridružil trendu in zapisal, da potrebujemo Disneyevo princeso, ki bo naredila splav.

Zaradi negativnega odziva številnih uporabnikov omrežja so zapis še isti dan izbrisali, a v ljudeh so vendarle pustili vtis, da jim pri promociji splava vendarle ne gre najprej za dobrobit žensk.

 

Brittany Hughes, ki pripravlja oddajo Reality Check, je komentirala, da takšne princese svet zagotovo ne potrebuje, potrebuje pa jo Planed parenthood, saj s čim večjo normalizacijo splava tem več zaslužijo.

Oglasila pa se je tudi Deanna Falchook, ki tako rekoč je Disneyeva princesa, ki je naredila splav. V iskrenem zapisu in nato še v videu je delila svojo bolečo zgodbo:

“Leta 1981 sem delala v Disney Worldu, pela in plesala sem pred prelepim Pepelkinim gradom, pesmi kot so Some Day My Prince Will Come in Wishing Upon a Star. Torej sem bila tako rekoč prava Disneyeva princeska.

Pri osemnajstih sem zanosila in se odločila, da bom naredila splav. Nikomur nisem povedala, pri Disneyu me v to ni nihče prisilil. To je bila izključno moja odločitev, ki pa sem jo hitro obžalovala.

Res sem se trudila spet iti nazaj na tisti oder, peti in plesati. A počutila sem se, kot bi mi nekdo ukradel glas – prav kot pri Arieli, mali morski deklici. Res mi je bilo težko, po splavu sem postala depresivna in neutolažljiva. Pustila službo, ki sem jo oboževala in zapustila Disney. /…/

Disney NE potrebuje princese, ki je naredila splav. Splav ne opolnomoči ljudi! Glavni razlog, da Parent parenthood želi na novo napisati te vsem znane zgodbe je morda v tem, da so bile zgodbe o čarovnicah, ki skušajo uničiti male princese, že bile napisane. In morda jim ni všeč, kakšno vlogo imajo oni v njih.”

Čemur ni več kaj dodati. Morda le to, kot je nekdo zapisal na twitterju – Potrebujemo Disneyevo princesko, ki bi razumela, kako čudaško je, da odrasla oseba potrebuje risani lik v otroškem filmu z življenjskimi izkušnjami identičnimi njenim, da dobi potrditev.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja