Vodič po terminih za morje glede na trimester nosečnosti

Vir: Shutterstock

Lani sem napisala dokaj odmeven članek o tem, kaj lahko ženska pričakuje na morju glede na to, v katerem tednu cikla je.

Letos vam postrežem s kratkim pregledom, kaj lahko pričakujete v določenem trimestru, če se na morje odpravite noseči.

Morje v prvem trimesečju nosečnosti

Ne glede na to, kje ste, je značilnost prvega trimesečja, da vam vse smrdi. Na morju, ki že sicer ne slovi ravno po prelestnih dišavah (z izjemo vonja po borovcih), vam vse smrdi še bolj. Od pristanišča do vonja, ki ga veter prinese od bližnje konobe. Morda imate še nesrečo in vam je ves čas slabo.

Ne upate si privoščiti morske hrane, ne smete niti v miru spiti piva ali kozarca vina zvečer. Tudi če bi hoteli z možem posedeti in vsaj spiti sok – zaspite še preden sonce dobro utone v morje. Enostavno ste vedno. Preveč. Zaspani.

Najtežje ob odhodu na morje v tem času pa je, da najverjetneje razen vaju z možem še nihče ne ve, da pričakujeta. Kljub vsemu pa se vaš trebuh ne prilega več v kopalke čisto tako, kot se je prej. No, vsaj vaše prsi so nekam lepo napolnile zgornji del. Proslavljajte male zmage!

V drugem trimesečju

Slabosti so izzvenele, trebuh pa še ni tako velik, da bi vas oviral. Pripravljeni ste na vse podvige (razen skakanja v vodo na glavo, verjetno …) in nasploh vam je na morju fajn. Izgledate čudovito, nohti so vam zrasli, lasje so bujni, vaša koža je bolj temna kot običajno – kar sijete.

Ljudje na plaži verjetno opazijo, da je vaš trebuh nosečniški, morda dobite še kak prikupen komentar. Drži pa tudi, da ste verjetno potrebovali nove kopalke. In če ste jih kupovali na nosečniškem oddelku, ste za njih zagotovo odšteli veliko denarja. Nosili pa jih boste verjetno samo to sezono. Razen če boste še kdaj v tem trimestru v istem delu leta …

Razen tega, da vino in pivo še vedno odpadeta, pa tudi kakšni morski sadeži, je drugo trimesečje idealno za morski dopust.

V tretjem trimesečju

Kljub kakšni telesni nevšečnosti uživajte to obdobje. Ne le ker je posebno in blagoslovljeno, temveč tudi ker je mnogo lažje v miru ležati na plaži z otrokom v trebuhu kot z otrokom izven njega, pa ne glede na to, koliko je star! 😉

Vroče vam je še bolj, kot bi vam bilo že sicer in tudi potite se močneje. Ves čas vas tišči lulat, po drugi strani pa vas muči zaprtje. Zdi se vam, da od vseh prostorov v hotelu/kampu/apartmaju najbolje poznate sanitarije – resno, vsako ploščico na tleh znate že na pamet.

Zdaj se ne sprašujete več, ali ljudje na plaži opazijo vaš trebuh. Ker vidite, da vas gledajo s sočutjem. Tudi sami sebi se smilite. V kopalkah se še vam lasten trebuh zdi nekam velik.

Še dobro, da je poletje, saj na otekle prste na nogah tako ali tako ne bi spravili nič drugega kot japonke ali krokse.

Komarji vohajo povečan pretok krvi po vaših žilah. Zamerljivo gledate moža, ki mirno leži, medtem ko vi vsakih pet sekund mlatite po sebi. In potem spet vstanete, da greste lulat.

Ko se premetavate po neudobni postelji apartmaja ali hotela ali bognedaj po napihljivi blazini v kampu, se sprašujete, zakaj vam je bilo tega sploh treba.

No, ko greste plavat in tako prijetno lebdite na vodi, dobite odgovor: zato!

Ne glede na to, v katerem trimesečju ste se odpravile na morje, se zavedajte, da je vaše telo bolj občutljivo na vročino, da na morju (kjer smo že tako prej žejni) v nosečnosti potrebujete še več tekočine, da se še bolj izogibajte neposredni izpostavljenosti soncu.

Vendar kljub kakšni telesni nevšečnosti uživajte to obdobje. Ne le ker je posebno in blagoslovljeno, temveč tudi ker je mnogo lažje v miru ležati na plaži z otrokom v trebuhu kot z otrokom izven njega, pa ne glede na to, koliko je star! 😉

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja