Več prostora v prtljažniku – na morje z nosilko

Thumbnail

Kup kovčkov in potovalk ter ostalih stvari, ki jih želimo odnesti s seboj na počitnice – bodisi v hribe bodisi na morje –, nagrmaden stoji pred avtom. Prostora v prtljažniku hitro zmanjka. In kam naj stlačimo še voziček?

Številni starši otrok, ki se radi vozijo v vozičku, si za pridobitev prostora v prtljažniku (pa tudi zaradi hitrejšega in enostavnejšega zlaganja) omislijo »marelo«. A bistveno več prostora, predvsem pa neomejeno svobodo na vaših počitniških poteh, vam bo gotovo nudila le nosilka!

“Ampak moj otrok se tako rad vozi v vozičku …”

Četudi se vaš otrok rad vozi v vozičku bo gotovo užival tudi v nosilki. Le kateri mladiček ni najraje v naročju svojih staršev, vključen v dogajanje in klepete na isti višini, kot se ti odvijajo? Kar pogumno poskusite in se prepričajte!

Svoboda, ki jo boste imeli med nakupovanjem sadja in zelenjave na tržnici, sprehodi ob obali – tudi tam, kjer poti niso tlakovane ali betonske (se boste podali celo do samotnega zaliva?), morda celo izlet ali ogled znamenitosti, ki je z vozičkom ne bi dosegli …

Tudi če boste ostali v domačih logih, se boste z nosilko lahko povzpeli na nov vrh ali na kakšno izmed zelenih planin. Lahko pa si boste zgolj privoščili romantičen sprehod pod dežnikom, saj je v letošnjem poletju priložnosti za to kar veliko.

In katero nosilko izbrati?

Pri izbiri nosilke se je dobro posvetovati s svetovalko za nošenje, a v splošnem velja:

  • Za novorojenčke so najprimernejša izbira tkani in elastični trakovi. Kljub temu pa so zaradi načina vezanja in gostote tkanja elastični trakovi v vročih poletnih mesecih neprimerna izbira. Dojenčku (in vam) bo v elastičnem traku gotovo prevroče, zato raje izberite tkan trak, ki pa naj bo dovolj zračen in tanek.
  • Za dojenčke, ki že samostojno držijo glavico, bo odlična izbira kakšna izmed strukturiranih mehkih nosilk, ki jih je na trgu zelo veliko. Strukturirane mehke nosilke so enostavne za uporabo in se zelo hitro namestijo (zgolj z zapiranjem dveh sponk). V takih nosilkah lahko nosite tudi večje dojenčke in malčke, saj lahko nosite tudi na hrbtu!
  • Za radovedne otroke ali za otroke, ki del poti z navdušenjem raziščejo in prehodijo že sami, so enostavna, lahka in spretna rešitev tudi nosilke, ki omogočajo nošenje na boku.

Kaj pa vročina?

Res je, da že stik kože na kožo greje, zato moramo ob nošenju v poletnih mesecih vendarle upoštevati tudi vremenske razmere. A zjutraj in zvečer, ko je hladneje, bosta v nošenju gotovo uživala oba z otrokom – le lahno oblecite sebe in dojenčka. Če se bolj potita, pa med vaju namestite tetra plenico, ki bo vpila morebitno mokroto.

Foto: media.buzzle.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.