Mednarodni teden nošenja – sprehodi z nosilkami

Thumbnail

Letos bo, med 1. in 9. oktobrom 2018 potekal že 10. mednarodni teden nošenja. V tem tednu se bo zato zvrstilo nekaj dogodkov, na katere smo lepo povabljeni prav vsi!

Sprehod z nosilkami – že desetič

Prvo druženje z nosilkami se je v Ljubljani zgodilo ob prvem mednarodnem tednu nošenja, leta 2008, na pobudo Urške Podvršič, svetovalke in trenerke za nošenje otrok (Die Trageschule). Urška je dogodek organizirala z mlajšo hčerko v Ring slingu (ruti z obročem) ter velikemu številu staršev, ki so se udeležili dogodka, pomagala tudi z odgovori na številna vprašanja o nošenju (ki je bilo takrat v Sloveniji še v povojih). Druženje se je zgodilo tudi naslednje leto in še naslednje …  

Poleg druženja je pomemben poudarek dogodka tudi to, da se nošenje vidi na ulicah – zato se druženja začenjajo s sprehodom.

Se sprehoda lahko udeležim samo z dojenčkom v nosilki?

Sprehod z nosilkami ni namenjen samo mamicam in očetom, ki trenutno aktivno nosijo, ampak je namenjen tudi mamicam in očetom, ki so nosili, njihov otroček pa je sedaj morda že na poganjalcu – pridite in podelite svoje izkušnje z nosečnicami, ki se z nošenjem šele spoznavajo. Dobrodošle tudi tete, strici, babice, dedki …  Skratka, dobrodošli vsi, ki vam je nošenje blizu.

Na sprehodu z nosilkami namreč pokažemo, kako veliko staršev že ponosno nosi, kako veliko staršev je že izkusilo prednosti in koristi nošenja … Kako veliko nas je! Poleg druženja pa bomo lahko tudi izmenjali izkušnje, preizkusili kakšno drugo nosilko, se spoznali s trakovi.

Sprehod z nosilkami po Mariboru – že tretjič

Mednarodni teden nošenja bomo otvorili s sprehodom z nosilkami po Mariboru, in sicer že to nedeljo, 30. septembra 2018. Ob 15ih se bomo zbrali na Trgu svobode, se sprehodili po mestnih ulicah ter druženje nadaljevali v mestnem parku. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/2678846028807859/

Sprehod z nosilkami po Ljubljani – prva soboto v oktobru

V Ljubljani se bomo zbrali na tradicionalen dan – prvo soboto v oktobru – torej 6. oktobra 2018 ob 15ih na Prešernovem trgu. Sprehodili se bomo čez center ter druženje nadaljevali v Tivoliju. Več o dogodku: https://www.facebook.com/events/2176201565997718/

Sprehod z nosilkami organiziramo svetovalke za nošenje otrok, kontakt za oba dogodka sem Valentina Pavlič (040 512 633).

Pobuda mamic

Letos so se za organizacijo dveh dogodkov v mednarodnem tednu nošenja odločile tudi mamice same. Organizirajo namreč sprehod z nosilkami na Rožnik v torek, 2. oktobra 2018 ob 10ih (zbirno mesto pri Čolnarni) – več o dogodku na povezavi; v četrtek, 4. oktobra 2018 pa še druženje ob kavi in sejem rabljenih nosilk v Družinskem centru Mala ulica. Kontakt za oba dogodka je Neža Marolt (031 549 055). 

 Foto: osebni arhiv avtorice

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.