Nova Boba X – nosilka za novorojenčka in malčka

Thumbnail

Med mamicami, ki nosijo in sledijo ponudbi nosilk na tržišču odmeva: Končno je tu nova nosilka Boba X!

Boba X je nov model znamke Boba, nosilka, ki jo odlikuje možnost nošenja novorojenčka brez vstavka, nastavljivost širine in višine hrbtišča in celo nošenje malčka. Boba X namreč pripada tako imenovani novi generaciji nosilk, o katerih sem že pisala.

Izpolnitev visokih pričakovanj?

Nosilke Boba imajo izjemno dober sloves. So enostavne za uporabo, vzdržljive, udobne … Če ste kdaj nosili v Bobi, boste najverjetneje pritrdili, da je sloves upravičen.

Enako se tudi nov model – Boba X – kiti z lastnostmi, ki so postale skorajda že moto znamke. Še več: vse to, kar je »manjkalo« zadnjemu modelu Bobi 4g, je sedaj dodano Bobi X, kar pomeni, da smo dobili imenitno nosilko!

Dolga možnost uporabe: od novorojenčka do malčka

Zaradi nastavljivega sedišča – nastavljive širine in višine hrbtišča – je nosilka uporabna že za novorojenčke. Po priporočilu Bobe že od 3,5 kg naprej. Širina nosilke je nastavljiva s pomočjo ježkov na pasu. Ko začnemo nositi, zunanja robova pritegnemo skupaj, kolikor je potrebno, da dojenčku segata od kolena do kolena. Nastavimo pa lahko tudi višino hrbtišča – ta naj vedno sega do dojenčkovega vratu.

Ko bo vaš dojenček rasel, bo Boba X rasla z njim! Tako širino kot višino lahko skoraj milimeter za milimetrom večate ter svojemu dojenčku ves čas nošenja nudite potrebno oporo.

Pri Bobi 4g se mi je zgodilo, da je nosilka postala premajhna. Nošenje najine malčice ni bilo več udobno – ne nama, ne njej. Njo so robovi nosilke tiščali v stegna, midva pa sva težo pošteno čutila … Zato smo Bobo 4g zamenjali za nosilko za malčke. Z novo Bobo X pa to ne bo več potrebno – saj je zasnovana tudi za nošenje malčkov.

Za nošenje malčkov se nosilka razširi z dodatkom dveh oblazinjenih trikotnikov, ki se ju z zadrgo pripne na hrbtišče. S tem širina nosilke postane celo večja od širine nosilk za malčke.

Poleg tega pa so pri Bobi poskrbeli tudi za udobje. Boba X ima zelo široke in zelo debelo oblazinjene naramnice, predvsem pa tudi dodatno oblazinjene robove hrbtišča – tisti del, kjer se nosilka dotika stegna dojenčka (ali malčka) – torej prav tam, kjer je najino punčko najbolj tiščalo. Na teh delih je Boba X za razliko od predhodnih nosilk res na debelo podložena.

Kapuca – dodatna opora in zaščita

Kapuca, ki jo lahko zapnemo na naramnice, ko dojenček zaspi (s tem mu nudimo dodatno oporo oziroma jo lahko uporabimo kot zaščito v primeru dežja ali sonca), je bila že sestavni del Bobe 4g. Pri Bobi X pa so kapuco inovativno izkoristili tudi kot dodatno oporo za glavico novorojenčka – ko je ta zvita v žepu. Seveda je kasneje razvita še vedno uporabna kot dodatna zaščita.

Edinstveni dodatki

Boba X se lahko pohvali še z nekaj dodatki oziroma možnostmi:

  • Na naramnicah je trak s pritiskačem, kamor lahko zapremo svojo torbico, igračko ali kaj drugega.
  • Nosilka ima tudi tri priročne žepe.
  • Posebej dragocen pa je naslednji dodatek: pašček, ki povezuje naramnici (če nosimo spredaj, je na hrbtu; če nosimo zadaj, je na prsih), je nastavljiv – ne samo po širini z zaponko, ampak ga lahko z drsniki premaknemo višje ali nižje. Predlagam, da sami preizkusite, kakšna razlika je v udobju nošenja, če pašček prestavite le centimeter višje ali nižje. Meni je že pri Bobi 4g dolgo nošenje večkrat olajšala prav prestavitev tega paščka.
  • Nova Boba X ima tudi možnost križanja naramnic. Ta možnost je posebej dobrodošla, kadar nosimo pogosto in želimo malce zamenjati položaj ter aktivirati oziroma obremeniti druge mišice.

Verjamem, da ste imetniki Bobe 4g zelo zadovoljni … A če boste preizkusili Bobo X, boste hitro začutili razliko. Saj s fičkom se tudi kam pride, a vožnja v modernih avtih je seveda čisto nekaj drugega!

Nosilko Boba X lahko kupite tudi v naši spletni trgovini, jo preizkusite v izposojevalnici ali jo primerjate z drugimi nosilkami in testirate na osebnem svetovanju.


Če želite več informacij o nošenju otrok in različnih tipih nosilk, vas vabimo na delavnico Nošenje otrok v nosilkah. Delavnica bo potekala 8. septembra 2018 dopoldne v Ljubljani. Več informacij in prijave najdete na iskreni.net/programi/event/nosilke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.