Ne podcenjujmo poguma in modrosti žensk, pravi papež

Foto: WikiCommons

»Moje mnenje je, da so ženske pogumnejše od moških,« je dejal papež Frančišek med tokratno tedensko avdienco, v sredo, 25. januarja 2017.

In dodal: »Ponižnega nasveta pogumnih žensk ne smemo spregledati, ampak ga sprejeti kot nasvet, poln Božje modrosti.«

Svetopisemki zgled: Judita, ki opogumlja v času obupa

Papež je kot primer navedel Judito, junakinjo ene izmed starozaveznih knjig v Svetem pismu, ki je sredi najbolj kriznega obdobja znala zaupati v Gospoda in opogumljati.

Ko so Asirci oblegali njeno mesto, je pozivala njegove obupane prebivalce, naj zaupajo v Gospoda in končno tudi predlagala načrt, ki je njenemu ljudstvu prinesel zmago.

Judita, ki je bila vdova, je vseeno tvegala, da bo zasmehovana, in nastopila pred ljudstvom, ker je zaupala v Boga.

»Njen pogum bi moral spomniti vsakega kristjana,« pravi papež, »da moramo prositi Boga, ga klicati in zaupati, da bo Gospod priskrbel. In da ne pozabljamo na molitev in poslušnost Njegovi volji.«

Nikoli ne postavljajmo pogojev našemu Bogu

»Kolikokrat se nam zgodi, da se nam zamaje vera v Boga? Kolikokrat smo, morda v obupu, pomislili, da bi pustili vero? Juditina vera nas navdihuje, da zaupamo Bogu in smo mu poslušni,« je še dodal papež.

»Nikoli ne postavljajmo pogojev našemu Bogu. Namesto tega ga raje prosimo, da bomo znali premagati strah. Zaupati v Gospoda pomeni, da mu ne da bi kar koli predpostavljali verjamemo, ker On bolje ve, kaj je za nas potrebno.«

Papež je svoje razmišljanje zaključil: »Zgodba Judite, ki kaže na to, kako pomembno je prisluhniti pogumnemu nasvetu skromne ženske, nas spodbuja, da znamo moliti po Jezusovem zgledu v vrtu Getsemani: zgodi se Tvoja volja.«

Viri: cnstopstories.com, cruxnow.com, en.radiovaticana.va

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja