Draga mami, odlično ti gre!

Foto: Shutterstock

Ko pričakujemo dojenčka, pomislimo na mehko dojenčkovo kožo, crkljanje, prvi smeh in majhna dojenčkasta oblačila. Ne razmišljamo o kolikah ali težavah z nego ali nenehnih dneh brez tuširanja ali spanja.

Ne razmišljamo o tem, da smo priletele v lekarno popolnoma nepočesane, brez čistih oblek na sebi, medtem ko se naš otrok spopada z želodčno gripo in smo mimogrede skočile še po nujna zdravila. Ne razmišljamo o tem, da bomo ob vsem tem še mimogrede brale knjige sestricam in bratcem ali odgovarjale na 638 vprašanj na dan. Nič, popolnoma nič nas ne more pripraviti na materinstvo.

Materinstvo je šola življenja in čeprav je to najlepša naloga na svetu, je vsakdanje delo matere  pogosto umazana, težka, naporna naloga, ki te mnogokrat pripravi, da padeš na kolena. Resnici na ljubo – včasih si želimo, da nas ne bi bilo več tam, da bi kar zbežale. Preprosto nam je vsega preveč.

Umazane plenice, nočno dojenje, neskončna gora perila … So naporni.

Nerazpoložen najstnik, večno prepiranje, kričanje … Delajo človeka živčnega.

Vsa logistika, gora naloge, neusklajeni urniki … So utrujajoči.

Vse bo v redu. Si prav tam, kjer moraš biti.

Kakšen dan bi si preprosto želele samo kad tople vode in minuto, da si uredimo nohte. Včasih bi predale svoje delo nekomu, ki se nam zdi bolj usposobljen, manj zadirčen, bolj potrpežljiv.

Se ti včasih zdi, da dela ne moreš obvladati? Če se počutiš neprimerno, neusposobljeno, neučinkovito? Ne skrbi. To ni nič nenavadnega. Vse bo v redu. Si prav tam, kjer moraš biti.

Apostol Pavel je razumel svoje pomanjkljivosti in jih je predal Gospodu. Kako se je odzval Bog? Rekel je: »Vse, kar potrebuješ, je moja milost. Moja moč prihaja do izraza v slabotnih ljudeh.« Ko je Pavel slišal to obljubo, se je razveselil: »Vesel sem slabotnosti in stisk … Kajti močan sem tedaj, ko sem slaboten.«

Draga mamica, kaj to pomeni zate? Celo veliki Pavel je bil slaboten in Gospod je ravno preko njegove slabotnosti po njem izkazal svojo moč. Tudi po tebi jo bo. Zato se spomni, da ti je v tvoji šibkosti dana moč Boga. Zaradi tega lahko z vso gotovostjo rečeš »veselim se svoje nemoči in krhkosti v materinstvu!«

Draga mamica, odlično ti gre. Nihče ni popoln. Veseli se svoje nemoči, izročaj jo Njemu in skupaj krmarita preko vzgojnih vzponov in padcev.

Še enkrat se spomni; si prav tam, kjer moraš biti. Gospod bo uporabil tvojo šibkost in iz nje naredil mnogo dobrega. Skupaj z Njim je vse mogoče. Zato brez obtoževanja, žalosti ali skrbi vzklikni: veselje nad umazanimi plenicami! Veselje v utrujenih očeh in utrujenem telesu. Veselje nad vedno večjem in nikoli končanem seznamu opravkov. Veselje v vseh zmešanih, nepopolnih kosih materinstva.

Ko bo težko, brezizhodno, nemogoče, ti ni potrebno obleči pogumnega obraza. Naj solze padejo in poveličujejo Jezusa, ki ti bo dal dovolj moči še za eno minuto, še za eno uro in še za eno dolgo noč.

Vsaka naša stiska naj vpije k Bogu, ki nam daje moč, da poljubimo še eno strgano koleno in operemo še eno goro perila, objamemo našega najstnika.

Bodimo ponižne, priznajmo si, da ne zmoremo vsega in se obrnimo na Njegovo pomoč. Ko bomo priznale svojo nemoč in preprosto uživale v njej, bomo videle, da je skupaj z Njim, materinstvo resnično nekaj lepega.

Draga mamica, odlično ti gre. Nihče ni popoln. Veseli se svoje nemoči, izročaj jo Njemu in skupaj krmarita preko vzgojnih vzponov in padcev. Nekoč se boš z veseljem in srečo očeh spominjala vseh teh trenutkov. Danes pa si prav tam, kjer moraš biti. Zato le pogumno naprej.

Članek je povzet po: thebettermom.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja