Najlepše za Boga

Foto: Canva

»Dominika, čas je, da se greš preobleč za k maši!« sem zaklicala svoji sedemletni hčerki. »Pa saj sem že lepo oblečena. Ne da se mi zdaj preoblačiti.« »Prosim, pojdi in si izberi ene izmed tistih najlepših hlač, ki ti visijo na obešalnikih.«

“Mami, zakaj se ti za k maši vedno tako lepo oblečeš?”

Vidno nejevoljna se je počasi odpravila v sobo do omare. Sama sem hitela in se urejala, z vsemi podrobnostmi, kot so uhani, skladni z obleko … Hči me je opazovala, še vedno nezainteresirana za urejanje, in vprašala: »Mami ,zakaj se ti za k maši vedno tako lepo oblečeš?«

Kljub temu, da se nam k maši vedno mudi, sem se počutila, kot da bi obstal čas. »Ker je Bog dober do mene in mu želim tudi z majhno pozornostjo, kot je lepa obleka, pokazati, da mi pomeni največ. Za Boga le najlepše,« sem za trenutek zaključila.

Čeprav bi rada ugajala tudi ljudem …

Mislim, da je urejena zunanja podoba pri nedeljski maši eden od korakov k temu, da Bogu izrazimo hvaležnost za njegove milosti in blagoslove.Toda to vprašanje mi je izprašalo tudi vest. Se res uredim za Boga, ali me kljub vsemu kdaj vodi tudi nečimrnost? Ali se ne obremenjujem z vprašanji kot, kaj si bodo pa ljudje mislili o moji obleki, kaj če bodo moji čevlji umazani ali bunda popackana s smrklji.

Če sem čisto iskrena, priznam, da sem včasih obremenjena s tem, da bi ugajala ljudem in ne samo Bogu. Zato sem pogovor nadaljevala: “Toda Bog je vesel nas, naše prisotnosti pri mašni daritvi. Če zaradi določenih okoliščin nismo najlepše oblečeni, lahko kljub temu gremo k maši. Na primer, kadar so skavtski tabori ali gremo k maši v planinah.

Pomembno je srce

Pomembno je, da v danih razmerah naredimo kar največ zmoremo in smo z iskrenim in resničnim srcem pri maši.« Glede na to, da se ji je na obraz narisal nasmeh, ni postavljala dodatnih vprašanj ter se je z veseljem tudi sama uredila, sem sklepala, da je z odgovori pomirjena.

Med mašo sem doumela in čutila, da sem s svojimi mislimi »za Boga le najlepše« na pravi poti, saj je prvo berilo govorilo ravno o tem kako je Bog hvalevreden, da se mu do tal priklonimo z obrazom: »Ezra je hvalil Gospoda, vélikega Boga, vse ljudstvo pa je s povzdignjenimi rokami odgovarjalo: »Amen! Amen!« Pripognili so se ter poklonili Gospodu z obrazom do zemlje.« (Neh 8,6).

Mislim, da je urejena zunanja podoba pri nedeljski maši eden od korakov k temu, da Bogu izrazimo hvaležnost za njegove milosti in blagoslove. Seveda pa ne smemo ostati le pri lepi obleki, ampak je pomembneje imeti lepo srce, ki se odloča za dejanja ljubezni.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja