Bog in medved

Foto: Shutterstock

Smo v obdobju, ko se pri nas doma berejo zgolj basni. Otroke so čisto prevzele, nekaterim se nasmejijo do solz, ob drugih se razvnemajo dolgi pogovori. Tako zelo so jim všeč, da se cele dneve lahko igrajo, da so medved, jež, lisica, krokar ali želva in ob tem drug drugega učijo modrosti.

Živali v gozdu, ki imajo medveda na svoji strani, se nimajo česa bati. In isto je pri nas: če je Bog za nas, kdo je lahko proti nam?Ko smo prebrali že čisto vse, kar jih je bilo moč odkriti in nekatere izmed njih celo dvakrat in večkrat in ko se je že zdelo, da smo iz njih potegnili vse očitne in malo manj očitne nauke, so mi nekega dne postregli z naslednjo ugotovitvijo: kar je medved za gozdne živali, je Bog za nas.

Na obrazu mi je moralo pisati, da nisem ravno prepričana, da to drži, zato so mi kratko in jedrnato postregli z razlago, ki naj bi bila po njihovih pogledih sodeč sicer povsem odveč, saj je menda ja kristalno jasno, kaj imata skupnega medved in Bog.

»Živali v gozdu, ki imajo medveda na svoji strani, se nimajo česa bati. In isto je pri nas: če je Bog za nas, kdo je lahko proti nam?«

Z odprtimi usti, rosnimi očmi, hvaležnostjo in ponosom sem stala pred njimi, medtem ko sem se zavedala, da nekatere preproste, pozabljene, a očitne stvari pridejo do velikih glav le preko malih ust.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja