Čudeži že v pripravah na 13. Festival družin, kaj bo šele tekom festivala!?

fd1

Božji blagoslovi!

Ko smo konec meseca marca v programskem timu zasnovali izhodišča za program 13. Festivala družin, smo k sodelovanju povabili slovensko policijo. 4. maja mi je Petra Lukan poslala elektronsko sporočilo, ki se je glasilo: Včeraj me je klical zelo prijazen policist, ki pa mi je žal povedal, da na Festival ne bodo mogli priti. Se je iskreno opravičil. Pojasnil je, da je policiji v  interesu, da pridejo na take dogodke, ampak je sredina junija tako polna dogodkov, da preprosto nimajo kadra. Če pa se jim kaj spremeni, nas obvestijo. In sem jim je spremenilo! In to ravno danes, 4. junija. Sporočili so, da nas bo v soboto obiskal policist, ki je usposobljen za vodenje psov, s policijskim psom. Čudovita novica! Zame je to kar dvojno uslišana prošnja pri Bogu. Te dni sem sama pri sebi ravno tuhtala, kako bi bilo fino, da bi bil v program vključen tudi kakšen izšolan, prijazen pes. Pa smo dobili zvrhano in potreseno mero, ne bo kar katerikoli kuža, ampak izšolan pes. S policistom vodnikom nam bosta pripravila celo akcijsko predstavo. Že sedaj čutim veliko hvaležnost ob misli, da se bo to zgodilo ter komaj čakam, da to povem tudi svojim otrokom. Skakali bodo do stropa!

Skratka; ni, da ni.Naslednji v vrsti drobnih čudežev, ki bi ga rada izpostavila, je jamarska žičnica. Ustvarjalci Festivala družin smo že kakšnih 5 let sanjarili o postavitvi »zipline«, a so bile na trgu cene za naš festivalski proračun absolutno nad dosegom. Letos smo bili uslišani v našem hrepenenju. Dobroželjen in akcijski Matej Hudobivnik, član jamarskega društva Carnium Kranj, je že naredil načrt za postavitev jamarske žičnice, ki jo bodo naši obiskovalci ob skrbni pomoči in nadzoru lahko uporabljali ves sobotni dan. Gotovo boste ob spustu dobili adrenalinsko poživitev in si zaželeli še in še spuščanja.

Pestro, ustvarjalno, zabavno

Ker pa naše telo potrebuje tudi počitek in razvedrilo, smo v program vključili kar dve otroški gledališki predstavi, ki nas bosta dodobra nasmejali in sprostili. Prva bo na programu že v soboto dopoldne v prisrčni izvedbi KU-KUC gledališča, ki je vedno pristno in ustvarjalno. Druga predstava bo delovala kot katarzični, simpatični zaključek v nedeljo popoldne. Glasbeno animacijsko predstavo nam bo zaigrala izkušena ustvarjalka Melita Osojnik.

V času, ko se bodo otroci sprostili in nasmejali otroškim igram, si boste lahko »polnili baterije« tudi starši. Gotovo bo za mamice, babice in dekleta zanimivo predavanje o božjem pogledu na žensko in delavnico molitve s plesom z uršulinko s. Marijo Ireno Stele.

Kot zakonci boste lahko prisluhnili zakonskemu nagovoru p. Ivana Bresciania. Spregovoril bo o tem, kako smo s poroko postali dediči kraljestva, nagovor pa bo podkrepil s prikazom umetniških del, ki so nastajala tekom stoletij.

Za vse generacije 😉

Lahko se boste pogovorili s predavatelji s področja montessori pedagogike, svetovanja za celostno osebnostno podobo, priprave zdrave hrane za celo družino, usmerjanja najstnikov k odgovornim odločitvam … Kljub sproščenemu vzdušju v naravi smo se odločili, da se dotaknemo tudi malce zahtevnejše vsebine, kot je preprečevanje spolnih zlorab pri otrocih. Okroglo mizo na to temo smo namenoma umestili na čas pred nedeljsko sveto mašo, da bomo lahko svoje skrbi po slišanem predali Bogu in izprosili varstvo naših otrok pri Materi Mariji.

Seveda smo poskrbeli tudi za delavnice, kjer boste lahko skupaj z vašimi otroki ustvarjali – od letala, prek klekljanih zapestnic, dela z montessori materiali, pisanja festivalskih razglednic, izdelovanja poštnega nabiralnika, iskanja skritega zaklada, preizkusa veščin prve pomoči pa do priprave svinjskih rebrc po metodi pravega ameriškega BBQ in varjenja piva. Skratka; ni, da ni. Nad festivalskim prostorom bodo poleteli celo jadralni letalci društva Kragulj iz Sovodnja  ter nam omogočili stik s padali in letalstvom.

Skupaj v veselju

Naj počasi zaključim z zelo povednim naslovom razmišljanja, ki ga bo v petek zvečer z nami delil dramski igralec Gregor Čušin: Kaj pa vem!? Vem, da bi lahko še naštevala in bi kljub temu kakšno podrobnost izpustila. Najbolje je, da pridete in skupaj z nami sooblikujete dogajanje na festivalu. V najbolj čisti obliki lahko sodelujete s prijavo na družinski talent šov s Pavlom Ravnohribom: ISKRENO – družina poje in igra. Vemo, da imate mnogo talentov in jih tudi kot družina skupaj razvijate. Gotovo starši niste smo šoferji v glasbene šole in domov, ampak kdaj tudi skupaj kakšno zapojete in zaigrate. Je lahko še kaj lepšega kot da družina skupaj ustvarja? Seveda pa mora imeti pri tem tudi zglede in eden takšnih, ki nam je lahko v navdih, je gotovo reper Trkaj. Ne zamudite priložnosti, da se z njim srečate v živo, dobite avtogram in naredite »selfi« z njim na 13. Festivalu družin, Dvorec Visoko v Poljanski dolini. Se vidimo!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja