Objem z obljubo: “Se vidimo prihodnje leto!”

fd19_petek-8

Ob zaključku 13. Festivala družin v zraku ostajajo občutki, ki jih je kar težko izraziti z besedami. Še najbolje jih opišejo hvaležnost, zadovoljstvo in duhovna okrepljenost. Vse troje je bilo čutiti v objemih, ko so se družine druga od druge poslavljale med seboj ter si zagotavljale: »Pa spet naslednje leto!«

Za prvi vtis ob koncu festivala smo povprašali direktorja Zavoda Iskreni, Igorja Vovka, ki je svoje občutke opisal tako: »Zelo vesel sem, ker nam je šlo letos prav vse na roko. Bilo je približno 20% ljudi več kakor lani, hkrati pa je še vedno vse potekalo zelo mirno. Nikjer ni bilo gneče, razen pri obrokih, seveda ? Prostovoljci so se letos res izkazali, ker v tej vročini ni enostavno delati, ampak oni so uživali! Veliko družin mi je reklo, da odhajajo vesele, zadovoljne in ponosne, da niso same. Letos se je tudi prvič zgodilo, da smo imeli dve veliki maši, msgr. Paglia je včeraj priletel iz Rima samo za nas, danes pa je mašo vodil p. Bresciani. Oba sta imela dobri pridigi, ne predolgi zaradi otrok, a zelo jasni.«

Ko sem družine spraševala, katerih delavnic, nagovorov in ostalega programa so se udeležile, je bilo v odgovorih zajeto prav vse, kar smo jim ponudili. Kar pomeni, da je bil program res skrbno izbran ter da je odgovarjal potrebam vsake družine, ki je festival obiskala. Vodja programa letošnjega festivala, Klavdija Kralj je ob zaključku med drugim dejala: »Že imam ideje za prihodnje leto, in tudi, če ne bom jaz odgovorna za program, se veselim, da jih bom lahko predala! Upam, da ste bili udeleženci zadovoljni in da boste o svojem zadovoljstvu povedali naprej čim več. Če pa kaj ni bilo v redu, pa sporočite nam, da bomo naslednje leto še bolj vse naredili po vaših željah in potrebah!«

Ker je namen festivala predvsem to, da se družine družijo med seboj, da druga drugo bogatijo, da druga ob drugi vidijo, da v trudu za dobre odnose niso same, sem med objemi slovesa zbrala nekaj vtisov.

»Prvič smo kot družina spali v šotoru, zanimiva izkušnja, malo smo neprespani ?. Všeč mi je, ker je vsako leto nekaj novega, da se ne ponavljajo ene in iste stvari. Festival je odlična priložnost, da se srečaš z drugimi družinami in da si iskreno rečemo, da ni vedno enostavno, ker res ni, ampak je kljub temu eno veliko veselje imeti družino! Poglejte, ura je 15.45, pa niti šotori še niso vsi pospravljeni, tako da nam je očitno res lepo tukaj.« (družina Strajnar)

»Top vreme, super prostor, odličen vikend, ravno prav vsega, tako za otroke, kot za nas, starše. Navdušili so nas gasilci, pa knjižnica v senci, kjer smo se res umirili. Cenim to, da je manj stvari, pa tiste kvalitetne, ob katerih se družina lahko poveže, pa čeprav izgleda, da ‘samo ležijo’, ampak so skupaj!« (družina Jarc)

»Če bi morala opisati z eno besedo, bi rekla ‘sproščeno’. To je edini kamp, kjer se za otroke ne bojiš, da bi jih izgubil in hkrati zajema delavnice, ki vsakega pritegnejo. Pa doživeti sveti maši in vesela srečanja in klepeti z družinami, s katerimi se ne vidiš ravno vsak dan.« (družina Trunk)

»Vzdušje je bilo tako dobro, da mislim, da bomo še kar naprej ostali stalnica,« pa nam je na koncu zagotovil tudi Grega Strajnar, ki se ga že veselimo, da nas bo skupaj z LooBEzND zabaval tudi prihodnje leto!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja