»Starejši kot si, lepši dom imaš!«

Foto: Shutterstock

»Sedaj pa razumem. Starejši kot si, bolj imaš lep dom!«

S to ugotovitvijo mi je pred kratkim postregel naš petletnik in ob tem ponosno prikimaval sam sebi. V trenutku je imel vso mojo pozornost.

»Aha, kako to misliš?,« sem ga vprašala, čeprav sem se takoj za tem ugriznila v jezik, saj sem slutila odgovor, ki je priletel iz njegovih ust: »Ja, poglej! Mi imamo doma pač tako, ane, ne ravno pospravljeno, saj vidiš! Nona pa ima zelo lepo. To je zato, ker je starejša!«

In je zapustil prostor kot nekdo, ki je ravno odpredaval novo, velepomembno znanstveno dognano dejstvo.

Bog pa je najstarejši in njegov dom je najlepši. A zdaj razumeš? V nebesih je najlepše! Torej starejši kot si, lepši dom imaš!Normalno, da ima nona lepo in pospravljeno, če pa pri njej doma ne živi nekaj malih oseb, ki so očitno ves ljubi dan zaposlene samo s tem, da moj lep in pospravljen dom spreminjajo v kaos! Toda to dejstvo sem mu želela predstaviti na prijaznejši način in zmagoslavno ovreči njegovo teorijo.

»Glej,« sem dejala, »starost nima s tem nobene veze. Le ko so otroci majhni, je težje vzdrževati lep dom kot takrat, ko se že odselijo.«

»Ne bo držalo.« Bil je tako prepričan v svoje najnovejše dognanje, da možnost, da ima on kaj zaslug pri neurejenosti naše hiše, ni prišla v poštev.

»Joj mami, ti pa res ne razumeš. Ti si mlada in imaš pač takšen dom.« Pri tem je z roko zaokrožil naokoli iz očmi nakazal, da je, no, takšen kot pač je. »Nona je starejša in pri njej je vse na mestu in njena kuhinja je vedno pospravljena in v vseh vazah ima sveže rože.« Presnete rože, 1:0 zanje. »Bog pa je najstarejši in njegov dom je najlepši. A zdaj razumeš? V nebesih je najlepše! Torej starejši kot si, lepši dom imaš!«

(Nisem več oporekala. Morda ima pa prav. Morda je pa res za vse skupaj kriva le moja mladost ?)

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja