Dvojna merila: Mladi mucki ne smejo umreti, nerojeni otroci pač

Thumbnail

V Sloveniji se je bolj plemenito zavzemati za prašiče kot za nerojene otroke, v ZDA pa so bolj dragocene mlade mucke.

Stranka demokratov v ZDA je pred kratkim v obravnavo poslala predlog zakona, ki bi kriminaliziral pobijanje mladih mačk, ki jih ameriško ministrstvo za kmetijstvo uporablja za poskuse. Ko s poskusi zaključijo namreč mlade mačke usmrtijo.

Nov zakon naj bi mačke, ki poskuse preživijo, zaščitil pred usmrtitvijo. „Naj jih raje oddajo v posvojitev!“ predlagajo snovalci akta.

Sam predlog seveda sploh ni slab – kdo pa si želi nepotrebno pobijanje ljubkih mladih mačk, ki so večinoma stare komaj tri mesece?

Čudi le to, da so demokratski poslanci pred le nekaj tedni sprejeli zakon, ki v zvezni državi New York dovoljuje splav praktično do rojstva. In če ne bi ob sprejetju tega zakona tako gladko zavrnili argumenta pro-life skupnosti, da lahko neželene otroke matere še vedno oddajo v posvojitev.

Kdo pa si želi nepotrebno pobijanje ljubkih mladih mačk? Čudi le to, da so demokratski poslanci pred le nekaj tedni sprejeli zakon, ki v zvezni državi New York dovoljuje splav praktično do rojstva. Podobna dvojna merila do dragocenosti življenja otrok in živali smo lahko spremljali tudi pri nas, ko so oglas zavoda Živim, ki se je zavzemal za življenje nerojenih otrok, odstranili z Ljubljanskega mestnega avtobusa, češ da je sporen, med tem, ko je oglas veganske organizacije, ki se je zavzemal za življenje prašičev, lahko ostal.

K sreči Zavod Živim ni vrgel puške v koruzo. Njihov oglas v podporo življenju namreč lahko zopet vidite na mestnih avtobusih v Kopru!

Foto: Youtube

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Hm, a smo res vegani razlog…
  Hm, a smo res vegani razlog za vaše težave? Upam, da je podatek, da je na istem avtobusu vaša reklama zamenjana z našo, bila dezinformacija.
  A še vedno je dvojnost meril zelo subjektivna zadeva. Popolnoma razumem vaše gledišče. A razumem tudi gledišče o dvojnih merilih pri božji zapovedi “Ne ubijaj!”, ko se je nekaterim zdelo, da velja samo za pripadnike izbranega ljudstva – Žide, drugim da velja tudi za druge belce, tretjim da velja tudi za črnce in Azijce, skoraj nikomur pa da velja tudi za mačke. Za vse živali namreč uporabljamo isti termin za nasilno končanje življenja, ki je praviloma nepotrebno. Tako zelo nepotrebno kot praktično vsi sodobni znanstveni eksperimenti na živalih. Znanost ima že toliko vpogleda v življenje, da ogromno ve, kako se telo človeka drugače odziva na isto zdravilo od telesa mačke. Celo vemo, kako so Indijanci bolj občutljivi na alkohol in Azijci bolj na mleko in mlečne izdelke od nas. A še vedno verjamemo marketinškim pravljicam, da bo testiranje kozmetike na mačkah pomagalo čuvati človeška življenja (ali pa tudi samo preprečevati alergije). Tako osebno navijam za vsak kamen spotike organizatorjem tovrstnih poskusov na živalih.

 2. Moj prvi komentar pri vas. …
  Moj prvi komentar pri vas. 🙂
  Tako nisem vedel, da me računalniška aplikacija ne podpiše avtomatično.
  Torej podpisujem svoj zgornji komentar. 🙂 igor đukanović

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja