8 razlogov, zakaj je za moškega bolje, da je poročen kot pa samski

Foto: Shutterstock

Imate občutek, da so ženske tiste, ki si bolj želijo poroke? Tokrat objavljamo ultimativne razloge za poroko, ki jih je – po moško – zapisal moški.

Tudi moški imajo odlične razloge za poroko in zakon, čeprav so ti včasih drugačni od ženskih. Ene bolj zabavnih in pronicljivih je zbral ameriški bloger Andrew Moore. V svojem zapisu pravi: »Družba moške vsak dan prepričuje, da bodo s poroko izgubili svobodo in se pomehkužili. Ampak veste kaj? Poročeni moški se ne zmenijo za takšno zbadanje. Ne vznemirjajo jih šale, ki jih širijo mediji in njihovi nezreli prijatelji. Zato, ker vedo, da jim je v resnici mnogo bolje od njihovih samskih kolegov.«

In zakaj je biti poročen bolje kot ostati samski? Preberite!

1. Poročeni moški živijo dlje

Eden od načinov, kako poroka izboljša tvoje življenje, je, da ga podaljša. Številne študije dokazujejo, da srečno poročeni moški živijo dlje od svojih samskih kolegov. Študija, ki jo je leta 2006 objavila Kalifornijska univerza, npr. ugotavlja, da je pri samskih osebah kar petkrat večja verjetnost, da bodo umrli za nalezljivimi boleznimi, skoraj 40 % večja verjetnost, da bodo umrli zaradi bolezni srca in ožilja, in dvakrat večja verjetnost, da bodo umrli v nesreči. Poleg tega so poročeni moški manj izpostavljeni tveganju, da zbolijo za rakom.

2. Poroka ugodno vpliva na finance

Ciniki se posmehujejo, da žena veliko stane, a dejstvo je, da se po poroki stroški delijo na pol, dohodka pa sta pogosto dva. Poroka pomeni, da si lahko privoščiš stvari, ki si jih sam ne bi mogel: boljši dom, boljši avto, boljše počitnice.

3. Poroka je temelj, da nadaljuješ svoj rod

Za družino ti tehnično gledano ni treba biti poročen, a najbolj naravna pot je vendarle: poroka, otroci. Kljub pretresom, ki jih danes doživlja pojmovanje družine, nas večina še vedno hrepeni po »tradicionalni družini«. Zato tudi otroci spadajo med najboljše razloge za poroko. Postati oče je dimenzija moškosti, ki se ne more primerjati z nobenim drugim izzivom. In poroka je najtrdnejše in najvarnejše okolje, da lahko osnujemo družino.

Odlična knjiga za moške, ki se bojijo poroke je Poroči se z njo in umri zanjo – ob njej se boste globoko zamislili, pa tudi od srca nasmejali. Najdete jo v naši spletni knjigarni.

4. Če si poročen, se ne boš postaral osamljen

Morda je prijetno biti samski, ko si mlad in poln moči, a vsi vemo, da to ne traja večno. Kako je biti samski, ko jih imaš 60? Poroka je investicija v prihodnost. Morda je treba žrtvovati katero od razvad samskega življenja, a v zameno zgradimo globok, ljubeč odnos z eno osebo, ki ima vse možnosti, da traja do konca življenja.

5. Poroka pomeni več seksa

Poročeni moški imajo spolne odnose pogosteje od samskih. To je dejstvo, naj se sliši še tako čudno! Študija, ki so jo izvedli na Kinseyevem institutu npr. kaže, da okrog 23 % samskih moških občasno preživi vse leto brez spolnih odnosov, medtem ko je takšnih le 1 % poročenih moških. Podobno velja, da ima 19 % samskih moških spolne odnose dva- do trikrat tedensko, med poročenimi pa je takšnih 36 %. Medtem ko se samski moški potikajo po klubih in zapravljajo denar, da bi pritegnili pozornost žensk, so poročeni moški doma in seksajo s svojo ženo.

6. Seks v zakonu je boljši

Avanture za eno noč so na prvi pogled morda vznemirljive, a namesto pravega užitka so običajno podobne nerodnemu tipanju in zmedi, v kateri ne dohajamo drug drugega. Poročeni pari se poznajo, imajo občutek drug za drugega in vedo, kaj jim je všeč. Zato je seks v zakonu boljši od »samskega« seksa.

7. Poročeni moški so srečnejši

Raziskava, ki jo je pred kratkim objavila Avstralska narodna univerza, kaže, da so poročeni moški srečnejši od samskih. Pravzaprav je pri poročenih moških 135 % večja verjetnost, da se bodo opisali kot srečne. Poroka moškemu omogoči stanovitnost in podporo, zaradi katere se lahko razvije tudi na ostalih področjih življenja. Pomislite, kako bi bilo, če se vam ne bi bilo treba več ukvarjati z vso dramo okrog norih žensk in bolečih razhodov, in bi namesto tega uživali v prisotnosti ljubeče in sočutne žene?

8. Zaradi poroke postaneš boljši moški

Če si pameten, si izbereš žensko, ki je uvidevna, načelna in poštena. Zaradi takšne družice boš postajal boljši človek. Iz tebe bo potegnila najboljše. Izziva te, da postaneš najboljša različica samega sebe. In najpomembnejše, v zakonu se boš učil resničnega pomena požrtvovalnosti in doseganja sporazumov. Na kratko, zaradi poroke boš postal boljši moški.

Prevod: Eva Markovič

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja