Zaupajte super močem svoje žene

Kevin A.Thompson je mož, oče in pisatelj. V svojem blogu se pogosto dotika zakona. V spodnjem zapisu nagovarja može, zakaj naj zaupajo super močem svojih žena.

Žene imajo super moči. Morda to ne velja za popolnoma vse, ampak gotovo za večino. Skoraj vsaka ženska, ki jo poznam, ima sposobnost prepoznati tiste stvari, ki ogrožajo njihove može. Bodisi gre za neko skušnjavo, točno določeno grožnjo ali pa za neko osebo, za katero je bolje, da mož ne stopi v odnos.

Večina žena pozna svoje može dovolj dobro, da jih lahko, ko prepoznajo nevarnost, zaščitijo.

Možje morajo zaupati svojim ženam

Ta sposobnost je super moč. Je edinstvena sposobnost, ki se skriva v njej. Na zunaj ni nobenega znaka, ki bi pojasnil, zakaj ženske to lahko naredijo. Večina mož tega ne more narediti.

Zase bi lahko rekel, da prepoznam nekaj stvari, ki bi lahko ogrožale moje dobro počutje, vendar so vse več kot očitne. Vendar pa me žena Jenny pozna dovolj dobro, da me opozori na stvari, ki se zdijo na videz precej neškodljive, a so v rednici zame pogubne.

Mnogokrat prav žena vidi, česar mož ne more.

Ker so ženina opozorila namenjena nečemu na videz neškodljivemu in ker si ne znamo pojasniti, zakaj imajo to sposobnost, ki je mi nimamo, smo v skušnjavi, da ženino opozorilo ignoriramo. A ga ne bi smeli.

Ne da bi razumeli ali rabili razlago – moški bi morali zaupati super moči svoje žene in upoštevati njena opozorila.

Kaj žene vedo?

Kateri prijatelji so slabi za nas

Čeprav ni potrebno, da ima Jenny rada prav vse moje prijatelje, jo moram poslušati, kadar misli, da je neko prijateljstvo zame slabo. Razlika je med tem, da ne mara neke osebne značilnosti mojega prijatelja, kar ni škodljivo, in tem, da meni, da mi nekdo namensko škodi. Osebno značilnost lahko tolerira, medtem ko namenske škodoželjnosti ne sme. Včasih smo moški slepi za to, kako odnos vpliva na nas. Mnogokrat prav žena vidi, česar mož ne more. Kadar vas opozori glede takšnega prijateljstva, jo poslušajte.

Ženske, ki so nam grožnja

Morda je najpomembnejši vidik supermoči žene sposobnost zaznati druge ženske, ki bi nam lahko škodovale. Žene vedo, kdaj namen neke druge ženske ni pristen. Prepoznajo, kdaj bi nam lahko druga ženska škodovala. Moškim tega skoraj nikoli ne opazijo. Kar lahko moški na ženski zazna kot prijateljsko druženje, lahko žena prepozna kot flirtanje. Bodite pozorni.

Priložnosti, ki nam lahko škodijo

Sčasoma se žene naučijo prepoznati tudi priložnosti, ki na prvi videz izgledajo obetavne, pa so v resnici velika grožnja za može. Medtem ko gledajo, kako se njihovi možje odločajo, poznajo tudi njihove slepe pege. Ljudje imamo navado ponavljanja slabih odločitev. Žene lahko pogosto rešijo svoje možje iz takega vzorca. Mogoče je to vzorec pri zaposlovanju napačnih ljudi ali podcenjevanju resničnih izzivov. Žene poznajo način, da obvladujejo navdušenje moža in preprečijo, da bi sprejel slabo odločitev.

Možje, poslušajte svoje žene

Možje bi morali poslušati svoje žene, sploh, ko nam pomagajo. To je nekaj najlepšega v zakonu. V zdravem odnosu se zgradi močno partnerstvo. Kakor bi moj poslovni partner moral poznati moje šibkosti in spodbujati moje prednosti, me na enak način lahko žena zavaruje pred drugimi in pred samim seboj.

Opomba ženam: bodite pozorne

Glede na to, da najverjetneje imate takšno super moč, jo morate uporabiti modro. Drugače ne bo v korist vas ali vašega moža. Vaša super moč mora biti uporabljena v redkih priložnostih, ko je posebej potrebovana. Predstavljajte si to super moč kot kačji strup. Lahko ubije posamezne grožnje, ampak imate omejeno količino strupa. Če ga uporabite prepogosto, vam ga bo zmanjkalo. Uporabite ga, a uporabite ga modro.

 

Povzeto po: http://www.kevinathompson.com/

Foto: psypost.org