Zaradi profila na OnlyFans razveljavljen cerkveni zakon

Foto: Shutterstock

Chatolic News Agency poroča o zanimivem primeru razsodbe cerkvenega sodišča v Španiji. Sodišče je na prošnjo moža dosodilo ničnost cerkvenega zakona, ker je imela žena na skrivaj profil in aktivno objavljala vsebine na platformi OnlyFans. Ko je mož to odkril, je na lokalnem cerkvenem sodišču vložil zahtevo za razveljavitev zakona.

Platforma vsebuje predvsem pornografske vsebine, ki jih lastniki profilov ustvarjajo sami, zanje pa morajo drugi naročniki plačati. Po podatkih ima OnlyFans trenutno okoli 3 milijone ustvarjalcev vsebin in več kot 220 milijonov uporabnikov.

O primeru je na svojem Instagram profilu v videoposnetku poročal možev odvetnik Enrique Sainz. Povedal je, da je bil račun na omenjeni platformi ustvarjen pred poroko, žena možu zanj ni povedala in da je z objavljanjem vsebin nadaljevala tudi po poroki.

»Da bi razumeli to razsodbo, morate vedeti, da zakonska zveza v Cerkvi zavezuje zakonca, da sta in nameravata ostati zvesta, odprta za otroke in za življenje z drugo osebo. Če torej ob sklenitvi zakona eden od njiju izključuje katerega od teh ciljev, on ali ona sklene neveljavno pogodbo in se zato lahko doseže razveljavitev zakonske zveze,« je poudaril odvetnik Sainz.

Cerkveno sodišče je razsodilo, da je žena kršila kanon 1101 Zakonika cerkvenega prava, ko je izključila svojo zvestobo v času sklenitve zakonske zveze.

»Novost te sodbe je v tem, da je sodišče kljub temu, da je žena izjavila, da je to počela le zato, da bi nekaj zaslužila in da sploh ne gre za seksualizirane fotografije, saj ni bila gola, štelo, da je izključila zvestobo, saj je račun ustvarila pred poroko in ga obdržala tudi po tem,« je pojasnil Sainz.

Katoliška cerkev in ločitev

Veljavno sklenjen cerkveni zakon se ne more ločiti. Kar je Bog združil, naj človek ne ločuje. (Mt 19,6) Lahko pa se doseže ničnost zakona in cerkev zakon razveljavi, kar pomeni, da je zakon že od začetka neveljaven.

Več o razlogih za razveljavitev zakonske zveze in veljavnosti zakona: Kdaj je cerkveni zakon veljaven    Ničnost cerkvenega zakona

Takšna novica nas opozori tudi na dejstvo, da se je potrebno na zakon dobro in temeljito pripraviti. V Zavodu Iskreni vsako leto v več terminih organiziramo odlično e-pripravo na zakon, kjer se bosta še bolje medsebojno spoznala in povezala, spoznala pa bosta tudi pomen in smisel svetega zakona. Podarita si dober začetek in postavita trdne temelje vajinemu odnosu.

Priprava na zakon je lahko tudi odlično, morda celo najboljše darilo za mlad par, ki ga želite podpreti na začetku njune poti.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja