Srce bije za košarko in ljudi, ki potrebujejo pomoč

Foto: Shutterstock

To je pred časom dokazal tudi naš čudežni deček Luka Dončić. Kljub temu, da blesti na tekmah, je z dejanjem tudi po končani igri pokazal, da ni le dober igralec, ampak tudi človek, ki misli na druge. Sezul je svoje znamenite rdeče superege, jih podpisal in podaril bolnemu dečku. In ni se zgodilo prvič – Dončić svoja oblačila in obutev redno prodaja na dobrodelnih držabah, z donacijami in podporo pa pomaga predvsem otrokom in mladim.

 

Nič manj za njim ne zaostaja drugi skromni, a odličen slovenski košarkar – Goran Dragić, ki je z različnimi dobrodelnimi akcijami pomoči potrebnim na pomoč priskočil že mnogokrat.

A mlada slovenska košarkarska asa med košarkarji nikakor nista edina z velikim srcem.

Prav tako, zdaj že upokojeni, a še vedno svetovno znani NBA košarkar Kareem Abdul-Jabbar, s svojimi dejanji kaže, da je od slave pomembnejše to, da ima človek veliko srce.

Za seboj ima dvajset uspešnih sezon, mnogo medalj in odličij za svoje športne dosežke, a se kljub temu bori tudi za tiste, manj srečne. Namesto, da bi svoje trofeje hranil v sobi, stotine svojih košarkarskih zakladov objavlja na spletu in preko javnih dražb, da bi zbral denar za prikrajšane otroke.

Bolj kot veličina slave, je važna veličina srca. 

Poleg podpisanih žog in  dresov in celo njegovih znanih igralnih očal, legenda Lakersa prodaja tudi štiri od šestih pokalov.

Na dražbi, ki še vedno traja, je zaenkrat zbral že več sto tisoč dolarjev. Denar bo namenil de-privilegiranim otrokom za njihovo izobraževanje.

Pokali so zgodovina, ki nima cene

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da bo dal vse svoje stvari, je povedal: “Ko gre za izbiro med tem, ali bom hranil pokal v sobi ali zagotovil otrokom priložnost, da spremenijo svoje življenje, je izbira precej preprosta: prodati vse,” je zapisal Abdul-Jabbar.

»Če se ozrem nazaj na svoje življenje, raje kot na vse moje zlate dosežke in pokale, ki kažejo na to, kaj sem davno storil, pogledam, kaj lahko storim sedaj. In ko vidim zadovoljne obraze otrok, se spomnim, kaj delam za njihovo prihodnost. Pokali so zgodovina, ki nima cene.«

Vsem domačim in tujim športnikom želimo, da bi mladim tako ostali zgled tega, da je najbolj pomembno, da ima človek veliko srce.

Povzeto po: https://www.goodnewsnetwork.org/

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja