Posvojitelja petih zarodkov: »Čakali so na priložnost, da bodo lahko živeli.«

Thumbnail

»Ali je to vrtec ali so vsi vaši?« Je najpogostejše vprašanje, ki ga dobita Angela in CR Braniff, starša velike družine, ki šteje devet članov. Vsi otroci so mlajši od enajstih let, najmlajši sta dvojčici. Temu vprašanju takoj sledi drugo: »So pravi bratje in sestre?« »So,« odgovorita starša, čeprav ju biološke vezi povezujejo zgolj z dvema izmed sedmih otrok. Ostali so posvojeni. A v družini je za vse otroke: Kennedy, Shelby, Noah, Rosie, Jonah, Ivy in Amelia enako veliko ljubezni.

»Ta želja je bila vedno v mojem srcu,« pravi Angela, ki je najprej rodila dve biološki hčerki, nato pa sta se z možem odločila za posvojitev. Noaha sta posvojila iz Dominikanske republike, ko je bil star devet mesecev. Leto kasneje pa še Jonaha, starega sedem mesecev, saj sta želela, da bi imel Noah bratca, s katerim bi se lahko igral.

Če je nekje otrok, ki potrebuje topel dom in ga bova sposobna sprejeti, ne bova zapirala najinega doma.«

Leto 2016 je bilo za vso družino posebno. Angela je nekega dne brskala po internetu in videla objavo prijatelja, da nek otrok išče dom. Za družino Braniff bi to pomenilo še eno drago in dolgotrajno mednarodno posvojitev, poleg tega je deklica, ki naj bi jo posvojili, imela Downov sindrom. Ampak kljub vsemu te deklice nista mogla kar zapustiti, sploh, ko sta videla, da je bila rojena prav na Angelin rojstni dan. Tako je v njihovo družino prišla Rosie.

Neplodnost obrnila v življenje

Po treh posvojenih otrocih, sta Angela in CR želela ponovno zanositi. Izkazalo pa se je, da zaradi sekundarne neplodnosti ne moreta. Zato sta se odločila, da posvojita zarodka, ki ju bo Angela preko IVF oploditve donosila.

»Vsak par, ki gre skozi umetno oploditev, ima zamrznjenih veliko več zarodkov, kot jih resnično potrebuje,« razlaga Angela. »Te zarodke čaka enaka usoda – bodisi par plača, da jih ohranjajo zamrznjene, bodisi jih uničijo. Obstaja pa tudi tretja možnost, ki pa je redka – da jih oddajo v posvojitev.« Z možem sta posvojila dva zarodka in Angela jih je srečno donosila. Rodili sta se jima zdravi deklici, Ivy in Amelia.

»Strašno je vedeti, da je samo v Ameriki okoli 400.000 zarodkov, ki so bili ustvarjeni in zamrznjeni za morebitne potrebe oploditve, a je njihova najverjetnejša usoda, da nikoli ne bodo imeli priložnosti živeti. Ne bodo se rodili, saj niso »predvideni« v načrtu svojih staršev,« nadaljuje Angela in doda: »zame je bilo to neverjetno, že sama misel na to, da naju nekje čakajo majhni otroci, ki so pripravljeni,  čakajo na priložnost za življenje.«

Vsak otrok je drugačen, a vsi potrebujejo ogromno ljubezni

In kako izgleda življenje s sedmimi otroki? »Čudovito kaotično«, se nasmeje mamica in pove, da ima vsak od otrok točno zadolžitev in že zjutraj ve, kaj je njegova naloga. Angela in CR želita otrokom omogočiti lepo življenje in se veliko sprašujeta o tem, kaj je dobro za enega in kaj za drugega. Zato sta se odločila nekaj otrok šolati doma, medtem ko dva vozita v javno šolo, saj sta prepričana, da bosta tam dobila boljšo oskrbo glede na njune karakterje in potrebe. 

Na vprašanje, ali bosta imela še kakšnega otroka, očka CR iskreno pove: »Trenutno ne načrtujeva imeti še kakšnega. Pa vendar ne želiva uporabljati besede »nikoli«. Če je nekje otrok, ki potrebuje topel dom in ga bova sposobna sprejeti, ne bova zapirala najinega doma.«

»Ne moreva jim nuditi čisto vsega«, pravi Angela, »ampak če jim lahko zagotoviva svojo ljubezen, je to največ, kar jim lahko dava.«

Družina je nekaj čudovitega

Angela objavlja svoj vlog, ki mu sledi okoli 260.000 sledilcev. V njem opisuje dogodivščine njihove družine, lepoto materinstva, izzive, s katerimi se srečujejo … S svojo pozitivno naravnanostjo in preprostostjo sta z možem mnogim zgled in spodbuda, da je vredno živeti za lepe odnose in da je družina nekaj čudovitega. »Otroci se ne bodo spomnili ogromnih količin perila, ki smo jih oprali zanje, ampak kako so se doma počutili. So se danes počutili ljubljene? To je vse, kar otroci potrebujejo.«

 

Vir: https://www.today.com/parents/