Kriza covida-19 prinaša pomembna finančna spoznanja (video)

Foto: Freepik

Kako se s finančnimi težavami soočiti znotraj družine, kako postaviti finančne temelje v družini in kako poskrbeti za finančno stabilnost? O tem poglobljeno s finančno strokovnjakinjo in mentorico Ano Vezovišek.

Temelje finančne pismenosti otroku postavijo starši

Ko se družina sooči z izgubo zaposlitve katerega izmed staršev, je ključno, da otrokom jasno predstavi novo situacijo, v kateri se je družina znašla. Odrasli občutkov pred otroki nikakor ne morejo skriti in povsem nesmiselno bi bilo finančne težave skrivati pred otroki.

Kot pravi finančna mentorica Ana Vezovišek je ključno, da so starši z otroki iskreni. Zavedati se je potrebno, da je bolje, da otrok za naše težave izve od staršev oziroma družine in ne od koga drugega.

Tudi v obdobju, ko se  družina ne sooča s finančnimi težavami, je potrebno otroka seznanjati s financami v družini in ga naučiti, kako ravnati z denarjem, kako varčevati, in naloga staršev je, da se zavedajo, da so oni prvi, ki bodo otroku postavili temelje finančne pismenosti.

Kriza covida-19 je ponudila obilico novih spoznanj, tudi o pomenu dela od doma, marsikdo pa je v tem času (tudi zaradi izgube prvotne službe) s svojimi talenti pričel pisati novo poslovno zgodbo.

Finančna mentorica Ana Vezovišek pa je prepričana tudi, da je ključno, da pri novih službenih izzivih posameznik ostane pozoren pri izbiri novega delodajalca, kajti dejstvo je, da veliko delodajalcev izkorišča stisko, ki jo ima posameznik ob izgubi službe.

Prav tako smo ozavestili, kako pomembna je finančna stabilnost. Toda, ko bo kriza minila, se bomo še znali zavedati njenega pomena?


Preberi še:Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad: www.eu-skladi.si.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je image-3-750x327.png

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja