Kako veva, da sva za skupaj?

Vir: Shutterstock

V hitrem tempu življenja in precej plehke družbe marsikdo verjame v srečo do konca svojih dni – da od vseh 8 milijard ljudi na svetu obstaja ena oseba, ki mu je usojena. In če bo dovolj srečen, da jo najde, bo s svojo »sorodno dušo« živel mirno in zaljubljeno, dokler ju smrt ne loči.

Ne verjamem, da obstaja usoda, ampak le naša in Božja volja. V glavi imamo popoln načrt, ki pa se ob pravi osebi lahko obrne na glavo. Namesto idilične podobe princa na belem konju na našo pot prikoraka nekdo drug, a zato nič manj popoln. V naše načrte poseže Božja roka in jih zasuka po svoje.

In ko se zgodi in ljubezen traja, kako vemo, da bo še trajala tudi čez 10, 20 let? Kako začetno zaljubljenost zapakirati v kozarček za vlaganje in si na dan, ko bo težko, privoščiti požirek?

Ni tako preprosto, kot se zdi ob pogledu na starejše pare, ko vsakogar obide hrepenenje po dolgi in trdni zvezi. A v Ni konzervansa, ki bi čudežno za vedno ohranil začetno vloženo ljubezen.čem je čar? Je dovolj, da se znava skupaj smejati? Bova ostala skupaj, če se pred prijatelji znava držati za roke? Se bova znašla, če si vsak dan poveva, da se imava rada? Bi šlo brez pogovora? Nama bo čistost garantirala trdno skupno življenje? Zakaj nekaterim parom uspe vztrajati, nekaterim pa ni ‘usojeno’?

Bog nas je ustvaril, a nam ni priložil navodil za uporabo. Vsak posameznik je ustvarjen iz njegove ljubezni, a edinstven svet zase. Tako je par sestavljen iz dveh svetov, ki skupaj iščeta sončne travnike, opazujeta zahode in se sprehajata po prostranih poteh življenja. Da bi skupaj kar se da dobro delovala, se svetova brusita in oblikujeta, pa kljub temu ni gotovosti, da bosta nazadnje zares zaživela kot eno. Ni konzervansa, ki bi čudežno za vedno ohranil začetno vloženo ljubezen. Ni garancije, da sva si usojena, obstaja pa zaupanje in upanje v naju in Vanj, ki je željo po skupnem svetu zasadil v najini srci.

Ne moremo vedeti, kaj bo prinesla prihodnost, a prav v tem je čar, da najdemo lepoto skupnega sveta vsak dan Ne moreva vedeti, da sva za skupaj, lahko pa se za to vsak dan znova odločiva in narediva korak naprej proti srečni večnosti.posebej. Da se trudimo za dvojino danes, ne čez en teden. Verjetno bova v nekem trenutku ugotovila, da na najinem vrtu gojiva najlepše cvetove in da je skrb za prihodnost odveč. Da se celo skupno pot učiva ljubiti in sprejemati in da je najboljši konzervans za vlaganje zaljubljenosti trud in vera. Da je On prava pot.

 

Uči nas, naj se ljubimo, vedno, tudi ko je težko. Naj se ljubezen kaže v zaupanju, v iskrenosti, v preprostem smehu in skupni molitvi. Naj se pogovarjamo, ko so potrebne besede in molčimo, ko niso. Naj poslušamo in zares slišimo, naj razumemo in skušamo biti razumni. Želim si, da bi z Njegovo pomočjo v skupni vrt znali sejati seme njegove ljubezni in jo zalivati in pleti in ji peti nežne uspavanke, da bodo dala dober sad in sladkobo. Ni vedno lahko, a če veš, da se trudiš za tisto zgodnjo ustekleničeno zaljubljenost, lahko vidiš  preko ovir in najdeš srečo.

Torej, če je Bog želel, da hodiva skupaj, nama bo na poti pomagal z darovi potrpežljivosti in razumevanja. Ne moreva vedeti, da sva za skupaj, lahko pa se za to vsak dan znova odločiva in narediva korak naprej proti srečni večnosti.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja