Znane osebnosti so odlična marketinška poteza zagovornikov splava

Foto: Shutterstock

Mnoge korporacije, ki zagovarjajo in spodbujajo splav, precej odkrito uporabljajo močno orožje – slavne osebnosti. Nekaj besed Selene Gomez ali fotografija Miley Cyrus se po spletu razširi v nekaj minutah, zato je tovrstni način propagande proti življenju lahko zelo uspešen.

Družbi “Planned Parenthood” (v prevodu “Načrtovano starševstvo”), ki v Ameriki opravi daleč največ splavov letno, slavni donirajo milijonske vsote. O teh darovih za vse bolj priljubljeno in vplivno organizacijo pa seveda ne molčijo. Tako je bivša Disneyjeva najstniška zvezdnica Selena Gomez prstan čistosti, ki simbolizira ohranjanje deviškosti za zakon, zamenjala za ogrlico, posvečeno gibanju, ki je povzročilo že več kot 50 milijonov splavov. Miley Cyrus je nedavno objavila fotografijo s torto z napisom “Abortion is healthcare” (v prevodu “Splav je skrb za zdravje”), tako v veseljem in kot ogorčenje mnogim po svetu, a tudi mladim oboževalkam na pogled. Slavni imajo nanje izjemno velik vpliv, ki ga s pridom uporabljajo tako sami kot tudi velike združbe.

Izkoristiti slavo za dobro ali zlo?

A dokler je bralec objav na spletu dovolj razgledan in ima vrednote in poglede na življenje dobro utemeljene, da si skozi mnenja drugih ljudi, tudi slavnih, oblikuje svoje mnenje, ne vidim težav. Večja težava nastane, ko objavam slavnih slepo sledijo mlada dekleta, ki Kakšna svoboda je torej splav? Nositi breme, vprašanja in obžalovanja gotovo ni rožnato.svojo osebnost in pogled na svet šele gradijo. Kaj hitro lahko beseda, pod katero se podpiše pevka Ariana Grande ali katera njenega kova, za najstnice postane skoraj sveta. In tako nič hudega sluteča dekleta, ki pač berejo o slavnih, poslušajo glasbo, ki je moderna in sledijo trendom, da bi ugajale družbi, kaj hitro postanejo ‘žrtev’ velikih korporacij, ki se borijo za svobodo izbire pri splavu.

A ravno za to gre, splav ni svoboda. Tudi danes glasna zagovornica življenja, pevka, igralka in manekenka Niki Minaj je v enem od intervjujev priznala, da je pri 15 letih poskrbela, da je izgubila otročička, ker nanj še ni bila pripravljena in mu ne bi mogla ponuditi ničesar. A dodala je tudi, da jo odločitev za splav preganja že celo življenje. Kakšna svoboda je torej splav? Nositi breme, vprašanja in obžalovanja gotovo ni rožnato. Vsak dan zaspati z mislijo, kakšen bi dojenček lahko bil, koliko let bi štel in kakšna mama bi bila, ni svoboda.

 

In kaj storiti? Ali lahko preprečimo branje in sledenje svetovnim trendom? Zgled je kot vedno zlajnana, a najbolj učinkovita rešitev. Čeprav v teh ranljivih letih starši ‘nimajo pojma’ in ne vedo ‘kaj je kul’, se otroci navzamejo pogledov na določeno stvar. Naslednji v vrsti je pogovor o vrednotah, ki jih imamo v družini, pa zavedanje, da otroci slišijo pogovore, v katerih se veselimo življenja. Ko pa odletijo iz naročja v družbo, pa naj pomaga Božja navzočnost, da bodo otroci radi imeli otroke.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja