Kakšen naj bo praznični “make up”?

makeup

Bližajo se prazniki in prav nestrpno iščemo, kaj bomo oblekle na božični večer, da bomo ob popolni večerji izgledale kar se da kot iz letaka.

Trgovine polne vabljivih izložb vabijo z raznovrstnimi oblekicami, nikjer ne smejo manjkati bleščice in razne pisane barve. Pa sem spadajo še čeveljci in seveda pravi božični make-up. Božični večer bo popoln, ker se bomo z vsem nakupljenim v svoji koži počutile srečne in zadovoljne.

Toda kaj na obrazu nariše pravo veselje?

Dan po božiču pa bomo ugotovile, da je prazna denarnica, da tiste srečne bleščice na senčilu za veke niso prinesle toliko sreče in da je veselo vzdušje prazno minilo. Pravo lepoto na obrazu narišeta mladost in veselje, kaj mi bodo vsa ličila, ko pa manjka najboljši dodatek – nasmeh. Ne nariše se sam, pa tudi v trgovinah ga ne prodajajo, ampak ga moraš najprej  podeliti, da lahko zasije še iz tvojega srca in se razlije čez obraz. Notranji mir in toplina nas vodita k veselju in praznovanju, škoda je to notranjo srečo zamenjati za dober videz in okusno večerjo.  

Naj se čez obraz zasveti On

Nobena krema, bleščeče senčilo, šminka ali maskara ne bo mogla odsevati tiste prave notranje lepote. Če se bo v srcu zares naselil On, bo Pravo lepoto na obrazu narišeta mladost in veselje, kaj mi bodo vsa ličila, ko pa manjka najboljši dodatek – nasmeh.poskrbel za ravno pravi sijaj kože, popolno rdečico in iskrice v očeh. Njegova iskrena ljubezen bo polepšala božični večer in mu dala čar, ki ne bo minil. Bolj kot za oblačila in make-up naj me skrbi za petje ob skupnem kuhanju večerje, ali pa če imamo doma še kaj blagoslovljene vode, za blagoslov hiše, bolj kot okus in ekstravaganca božične večerje naj me skrbi prijateljstvo s sosedi, sorodniki in prijatelji. Ni lahko odložiti skrbi za vse majhne podrobnosti, za katere si predstavljamo, da dodajo čarobni navdih in bleščeč videz, a ga ob njem v jaslicah ne potrebujemo. On bo zvezda, On bo svetil in vse ostale bleščice bodo v siju zbledele. 

Zato v zadnjih dneh adventa pozabimo kupiti popoln božični make-up in si raje priskrbimo potrpežljivost, namesto nakupov pojdimo raje na obisk, vzemimo si čas zase in za stvari, ki so zares pomembne in ki polnijo srce. Namesto nove šminke se trudimo obiskati devetdnevnico, ki bo čez praznike zares poskrbela za lepoto od znotraj, naj nas prevzame mir in toplina ob spovedi namesto praznine ob brisanju senčila z vek. Ni preprosto, tudi dolga pot na oslu v zadnjem mesecu nosečnosti v Betlehem ni bila, a je rodila zvezdo, ki sveti še danes. 

foto: storyblocks.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja