Dobra novica za ženske: Menstrualni izdelki po novem manj obdavčeni

Foto: Marco Verch, ccnull.de

Od včeraj dalje je ob nakupu menstrualnih higienskih vložkov, tamponov in drugih menstrualnih higienskih pripomočkov treba odšteti manj davka na dodano vrednost, in sicer je davčna stopnja znižana iz 22 odstotkov na 9,5 odstotka.

Sprememba je posledica dejstva, da je začela veljati dopolnitev pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost.

Izdelki za menstruacijo, vključno z menstrualnimi skodelicami, so tako po novem obdavčeni enako kot vate, gaze, plenice in še nekateri drugi higienski izdelki.

Davke na tampone in vložke so pred nami znižale že Velika Britanija, Francija, Španija, Nizozemska in Irska.

Nižja stopnja DDV se sicer na ceni izdelka odraža le, če dobavitelji na ta račun ne zvišajo svojih marž. Tudi na to torej bodite pozorne, ko boste naslednjič kupovale menstrualne izdelke.


Preberi več:


Če izdelke za menstruacijo kupujete v trgovini Iskreni, imamo za vas še eno dobro novico. Ceno pralnih vložkov smo zaradi znižanja stopnje DDV znižali tudi mi. Celoten prihranek je torej vaš!

V trgovini Iskreni so vam na voljo pralni vložki različnih velikosti, kompleti vložkov, menstrualna skodelica in številni drugi izdelki za menstruacijo.

Vabljeni k nakupu!