5 načinov, kako spet vzljubim svojega moža

Foto: Shutterstock

Oh, ta zakon. Včasih sva spet noro zaljubljena in spet drugič ne vem, kam naj se dam, da bi ga čim manj videla. Najraje bi ga … Kar naenkrat se mi zdi, da je vse, kar pove nesmiselno, da so njegove šale nelogične in da se smeje narejeno. Spet drugič se mi zdi, da me ne vidi in da zanalašč dela drugače, kot si želim.

Preden sva se poročila, sva si rekla, da morava, ne glede na vse preizkušnje v zakonu, ohranjati zavest, da v resnici drug drugemu želiva le dobro. Zato se tudi na vse »tiste dni« zavestno opominjam, da gre le za obdobje, da bo minilo in da v resnici ne more biti tako slab, če sem se z njim poročila.

Pri meni deluje nekaj načinov, kako spremenim moža, da se imava spet rada:

1. Pismo hvaležnosti

Napišem mu pismo, v katerem mu povem, za kaj vse sem mu hvaležna, in mu ga pustim, da ga v miru prebere, ko pozno zvečer pride iz službe. V tem pismu napišem vse, kar res mislim in se mu zahvalim tudi za kaj, kar mogoče v tistem trenutku ne mislim, vendar sem takega mnenja vse ostale dni v mesecu. S tem pismom najprej sebe opomnim, kaj vse lepega ima moj mož in kako dober je do mene. Hkrati pa z zahvalo tudi njemu pokažem, da opazim, da se trudi za mene, našo družino, in da to cenim. Taka pisma potem še več tednov ostanejo nekje na njegovi nočni omarici.

2. Besede potrditve

V dneh, ko imam občutek, da živi mimo mene in da mu zame ni mar, se še posebej potrudim, da mu naklonim kakšno besedo potrditve več. In neverjetno je, kako hitro opazim, da mi tudi mož nameni nekaj več časa ali kakšen objem in mi s tem pokaže, da me vidi in da sem mu dragocena.

3. Smeh

Smeh ima neverjetno moč. Velja namreč za pomemben znak, ko razbiramo, ali smo nekomu všeč ali ne. Zaljubljenci npr. se večinoma ves čas smejijo šalam drug drugega, če so smešne ali ne. Prav tako s smehom potrdimo posameznika v čisto nevtralnem okolju in mu s tem pokažemo, da smo ga sprejeli. In tudi trud za to, da se možu nasmehnem, ali še bolje, da se nasmejem njegovi šali, neverjetno sprosti vzdušje in dviguje najino krivuljo povezanosti.

4. Jezik ljubezni

Vedno, ko čakam in si želim, da bi se z možem spet začutila, je spregovoriti njegov jezik ljubezni zmagovalna odločitev. Najprej morate njegov jezik ljubezni ugotoviti, potem pa v ključnih trenutkih to tudi ojačati. In spet, ko jaz prva spregovorim njegov jezik ljubezni, zelo kmalu dobim odgovor v mojem jeziku ljubezni.

5. Samorefleksija

Zame osebno zelo pomembna točka – da razmislim o tem, kaj se dogaja z menoj v tem trenutku. Ženske imamo običajno nekoliko večjo pretočnost čustvenih stanj in  pri nas je nekoliko več čustvenega prometa. In zato je zelo odgovorno, da se ženske najprej umirimo, pridemo v stik s seboj in ugotovimo, kaj se ta trenutek z nami pravzaprav dogaja. Je res vsega kriv moj dragi, ali gre za to, da je za menoj težek dan, ali pa sem pod vplivom močnejših hormonov. Zanimivo je, da se ljudje najpogosteje jezimo v poznih popoldanskih in večernih urah. Kadar naše osnovne potrebe (lakota, utrujenost, bolečine) niso zadovoljene in ko smo v kakšni stiski (npr. časovni) smo veliko bolj razdražljivi. Zato je nekaj več jeze lahko v jutranji naglici in ponovno proti koncu dneva. V prvi polovici dneva pa imamo še več energije za soočanje s stresnimi situacijami. In od odrasle ženske se pričakuje, da je vsaj toliko v stiku sama s seboj, da prepozna, kdaj je samo zelo utrujena, lačna ali v bolečinah in kdaj je mož glavni izvir težav. Običajno napetost izgine, če uspemo te stvari na miren način izraziti svojim bližnjim.

Zagotovo ste ugotovili, da ne gre za to, da spreminjam moža. V resnici gre za načine, kako spreminjam svoj pogled nanj. Svojo pozornost začnem usmerjati na vse, kar imam na njem rada, in predvsem prva naredim korak proti njemu, namesto da kot kraljična čakam in tarnam, kdaj pride skozi vse to trnje do mene. On običajno niti ne ve, da se tako počutim. Kako naj potem od njega pričakujem, da rešuje problem, ki ga ne vidi. V takih primerih iščem možnosti za moje prve korake in mož vedno stopi z menoj v korak.

Če potrebujete pomoč pri odkrivanju tega, kateri jezik ljubezni najbolje govori vaš dragi, močno priporočamo knjigo 5 jezikov ljubezni – Skrivnost trajne ljubezni. Najdete jo v naši spletni knjigarni.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja