Zakaj vam pes sledi na stranišče?

Foto: Shutterstock

Zabavne slike v tem stilu niso le smešni posnetki, ki so nastali slučajno, ampak realnost, s katero se srečujemo lastniki psov. Ko ti sledi kot senca, kamor koli greš. Seveda stranišče tu ni izvzeto. Pa vendar, zakaj ima pes tako “čudno” željo, da želi biti z vami tudi na stranišču?

Tu je nekaj možnih razlogov:

  • Psi so krdelna bitja. So del vaše družine, zato verjamejo, da morajo biti prisotni tudi v vaših dnevnih aktivnostih. Ker vas smatra za vodjo krdela, se ne počuti dobro, če je ločen od vas, in ima potrebo, da vam sledi kamor koli … tudi na stranišče.
  • Radovednost. Morda misli, da v ta prostor zahajate pogosto zato, ker mora biti dobro varovan in pogosto pregledan. In gotovo ne boste šli v potencialno nevaren prostor brez svojega štirinožnega spremljevalca. 
  • Pes čuti, da vas ščiti. V naravi je opravljanje potrebe tvegano, saj si v ranljivem trenutku izpostavljen potencialnemu napadu. Če pa imaš psa ob sebi, se nimaš česa bati. 
  • Rad je z vami, pa čeprav na stranišču. In to je morda edini prostor, kjer si oba lahko privoščita mir in tišino. 
  • Psi radi vohajo. Bolj, ko nekaj diši ali smrdi, bolj jim je všeč. Samo pomislite, koliko različnih vonjav je v stranišču ali kopalnici: mila, parfumi, pena za britje, mokre brisače, vonj iz koša za smeti. Resno, za psa je kopalnica vohljaška bomba.
  • Morda pes čuti ločitveno tesnobo, če hoče biti neprestano ob vas. To je zanj zelo stresno, zato mu je potrebno pomagati. Če ne znate sami, poiščite pomoč. 
  • Psi ne razumejo koncepta zasebno. Navajeni so bili živeti v krdelu, kjer so bili vedno skupaj. Zato vidijo stranišče bolj kot prostor, da se vam pridružijo. Kdo pa bi si vendar želel biti sam?

Tako, ko vam bo pes naslednjič sledil na stranišče, pomislite, da morda le ni tako zmešan, kot se vam zdi. 

Preberi še:


Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja