Vikend e-priprave: ko se srca dotakne iskrenost zakonske izkušnje

Thumbnail

V nedeljo, 15. januarja 2017, se je z vikendom zaključil cikel »jesenske« e-priprave na zakon. Na vikendu se je zbralo 10 parov, če ne bi bolezen v posteljo položila ene od zaročenk, bi jih bilo 11.

V voditeljski ekipi tokratnega vikenda smo bili: duhovna spremljevalca p. Tomaž Pinter in s. Mateje Kraševev ter zakonska para Janez in Veronika Plestenjak ter Janez in Klavdija Kralj.

Kljub neugodnim vremenskim razmeram je program tekel gladko, z izjemo začetnega skupnega pozdrava, ki smo ga zaradi zamujanja zaradi sneženja bili prisiljeni prestaviti na čas po večerji.

Petkov miren vstop v vikend

Glede na večletne izkušnje smo pripravili petkov večer z manj vsebine. Ustvarili smo priložnost za podelitev doživljanj procesa in vsebine v forumski skupini.

Udeleženci so lahko konkretna vprašanja na določeno temo zapisali na plakate, kar so ocenili kot zelo pozitivno. S tem so namreč, poleg že vnaprej pripravljenih vsebin, dobili tudi konkretne odgovore na svoja vprašanja.

Solze ganjenosti zaradi iskrenosti

Sobotni dan vikenda je bil zelo intenziven. Voditeljska para in duhovna voditelja smo mlade zaročence ponovno popeljali globlje v pomen poročne obljube s poudarkom na: zvestobi, svobodi, darujoči se zakonski ljubezni in rodovitnosti, ki jo sprejemamo in uravnavamo s pomočjo metod naravnega načrtovanja družine.

Predstavitev vsebin se je prepletala s pričevanji voditeljev, kar je ustvarilo posebno vzdušje zaupanja in odprtosti.

Številna vprašanja in komentarji udeležencev so nam pokazali, da so nagovorjeni in tudi kakšne solze smo opazili. Solze zaupanja, ki privrejo na dan, ko se nas dotaknejo naše in izkušnje drugih.

Zelo lepo in mirno smo soboto zaključili s sveto mašo, pri kateri so si zaročenci izmenjali lastnoročno izdelana darilca z globljim pomenom: bili so to simboli lastnosti, za katere čutijo, da jih njihov fant ali dekle najtežje sprejme.

Tudi težke situacije v zakonu se da rešiti

V nedeljo smo poleg pogovora o vprašanjih udeležencev na temo družina predstavili še zakonsko in družinsko duhovnost ter se po sveti maši in kosilu poslovili in odpravili domov.

Naj zaključim z besedami udeleženke, ki povzamejo pomen vikenda: »Zelo sem vam hvaležna, da ste z nami delili svoje izkušnje. Še posebej dragoceno mi je, da ste spregovorili tudi o težkih trenutkih v zakonu in da se tudi iz takšnih obdobij da priti brez ločitve.«

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja