Tisočim po svetu sta pomagala, da so utrdili svoj zakon. Zakonca Eggerichs znova v Sloveniji

Foto: Shutterstock

Ste kdaj vprašali moškega, kaj mu je bolj pomembno – da ga imajo sodelavci radi ali da ga spoštujejo? Ste kdaj isto vprašanje zastavili ženski?

Odgovor najbrž slutite – večina moških raje vidi, da ga sodelavci spoštujejo, medtem ko večina žensk hrepeni po tem, da jo imajo sodelavci radi.

Moški vidi drugače kot ženska

Seveda ne moremo vse metati v isti koš. Pa vendar zgornja trditev ni iz trte zvita; temelji namreč na naravi človeka, na različnosti med moškim in žensko, ki sta oba popolna, a v svoji naravi različna.

Različnost v njunem mišljenju in doživljanju še ne pomeni, da ima prav bodisi mož bodisi žena, ampak da imata preprosto drugačna očala, skozi katere gledata.

Kako lahko zakonca dobro in uspešno hodita po skupni poti kljub svoji različnosti nam bosta v Sloveniji že drugič predstavila zakonca dr. Emerson in Sarah Eggerichs, strokovnjaka za odnose in avtorja knjižne uspešnice Ljubezen in spoštovanje.

Najlepše darilo za materinski dan – obisk prireditve za zakonce

Prireditev Ljubezen zanjo in spoštovanje zanj, ki bo v Sloveniji potekala 24. in 25. marca v Mariboru in v Medvodah, bo vključevala glasbo v živo, nekaj kratkih igranih prizorov, ki bodo na smešen, a hkrati tudi resen način pokazali, kaj se dogaja za štirimi domačimi stenami ter dva govora zakoncev Eggerichs.

Verjamemo, da je partnerski odnos izjemnega pomena in da je pomembno, da se v njem počutimo spoštovani in ljubljene, zato vas vabimo, da se udeležite enega izmed dogodkov.

 

Preproste in življenjske lekcije

Z življenjskimi lekcijami, o katerih pričujeta zakonca Eggerichs, sva se z možem spoznala preko tečaja Ljubezen in spoštovanje, ki se ga je mogoče udeležiti tudi v Sloveniji. (Tečaj temelji na 6 kratkih lekcijah, ki jih je pripravil dr. Emerson Eggerichs, in jih spoznavamo prek videa ter dela v mali skupini.)

Kljub temu da sva veliko stvari, o katerih je govora na tečaju, v srcu že poznala, Emerson stvari tako plastično in preprosto predstavi, da jih par zlahka prenese tudi v vsakdanje življenje.

Končno sva spoznala, zakaj se kar naprej vrtiva in ustavljava pri enih in istih zagatah in kako lahko prekineva začarani krog.

Odnos je potrebno graditi

Odnos je vedno živ in dejaven in ga je ves čas potrebno graditi in poživljati. V svojih govorih dr. Eggerichs gotovo navduši z odličnim poznavanjem tako moškega kot ženskega sveta in s koristnimi napotki, ki jih potrebuje vsak par.

Sarah in Emerson po vsem svetu spodbujata zakonce, da skupaj rastejo in plešejo usklajeni ples, namesto da si stopajo na noge. Mnogi pozitivni odzivi pa dokazujejo, da njuni seminarji in tečaji obrodijo sadove.

Tomaž, eden izmed udeležencev tečaja Ljubezen in spoštovanje, je takole zapisal: »Najin medsebojni partnerski odnos so pred tečajem spremljala pogosta trenja in ‘nevihte’, ki sva jih pripisovala nepripravljenosti za sodelovanje drug z drugim. Nisem razumel odzivov svoje partnerke, prav tako ona pogosto ni razumela mojih želja in razlag. Jasna Emersonova razlaga različnih potreb in doživljanja moža in žene, ki jih črpa iz svetopisemskih in osebnih spoznanj, razjasni partnerske probleme, spodbuja k samoiniciativnim spremembam in prilagoditvam potreb partnerja.«


Po uspešnici Ljubezen in spoštovanje izšla še druga knjiga dr. Emersona Eggerichsa: Mati in sin. Knjiga lahko kupite tudi v naši spletni trgovini in prodajalni Iskreni na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja