Razlogi, zakaj izbrati NaPro namesto IVF

Thumbnail

So tudi vam rekli, da imate nepojasnjeno neplodnost in da je edina možnost za vas umetna oploditev? Mnogi pari se ne zavedajo, da danes obstajajo tudi drugi načini zdravljenja neplodnosti. Med njimi je tudi NaPro tehnologija, ki dosega zavidljive rezultate, a hkrati z ničemer ne posega v človeško dostojanstvo.

  1. NaPro je bolj učinkovita kot IVF (oploditev v epruveti) pri zanositvi. Od parov, ki se odločijo za NaPro zdravljenje neplodnosti, jih v prvem letu zanosi 45% ter v prvih dveh letih 60%. Pri umetni oploditvi je uspešnost IVF postopka 36,9%, pri čemer je možnost zanositve iz postopka v postopek manjša.

  2. NaPro išče vzroke neplodnosti in na podlagi le teh vzpostaviti normalno plodnost. Pri umetni oploditvi velikokrat ne iščejo vzrokov slabšega reproduktivnega zdravja, poleg tega pa lahko sam postopek umetne oploditve težave le še poveča. Npr. namesto da bi »popravili« poškodovane jajcevode, jih raje zvežejo ali odstranijo v želji, da povečajo možnosti za uspeh IVF postopka, hkrati pa ženski odvzamejo možnost za spontano zanositev, če IVF postopek ni uspešen.

  3. NaPro je bolj učinkovita pri preprečevanju prezgodnjega poroda. Ker se NaPro fokusira na povrnitev reproduktivnega zdravja in s tem plodnosti, to zmanjša verjetnost za spontani splav. NaPro ima tudi učinkovite protokole za preprečevanje prezgodnjega poroda.

  4. NaPro ima boljše izide nosečnosti kot IVF. Otroci spočeti z IVF imajo dvakrat več prirojenih okvar ploda kot dojenčki spočeti brez IVF (9% proti 4%). IVF dojenčki imajo tudi pogosteje nizko porodno težo tudi če so rojeni ob roku. Poleg tega je tveganje za rizično nosečnost pri NaPro le 3.2% v primerjavi z 35.9% pri IVF.

  5. NaPro je bila uspešna tudi pri parih, ki z IVF niso uspeli zanositi. Študija, ki so jo izvedli na Irskem med pari, pri katerih je bila IVF neuspešna), ter so jih kasneje zdravili z NaPro, je pokazala 20,5% uspešnost. (28.9% uspešnosti pri parih, ki so imeli za samo 1 neuspel IVF postopek, 18.4% pri parih z 2 neuspelima postopkoma in 13.3% pri parih s 3 ali več neuspelimi postopki).

  6. Pri NaPro pride do spočetja na način, ki spoštuje dostojanstvo otrokovega življenja. Na žalost IVF pogosto uniči življenje v svojih poskusih, da bi ga ustvarila. V povprečju odmre 6 zarodkov preden je IVF postopek uspešen. Poleg tega v primeru, da se »prime« več zarodkov, zdravniki pogosto predlagajo odstranitev 1 ali več zarodkov, da bi s tem zmanjšali komplikacije zaradi večplodne nosečnosti (t.i. selektivna redukcija). In nenazadnje na tisoče zarodkov je zamrznjenih. Ti so večinoma odmrznjeni in zavrženi, ne da bi jih podarili drugim parom ali jih pokopali, ali pa jih uporabijo za raziskave. Po drugi strani pa pri NaPro ni zamrznjenčkov in ni odstranjevanja plodov. Razvili so celo posebne protokole, ki pomagajo parom z večplodno nosečnostjo uspešno pripeljati nosečnost do konca. NaPro nikoli ne izbere enega življenja pred drugim, saj je vsako življenje neprecenljivo.

  7. NaPro spoštuje in spodbuja zakonski odnos. NaPro pomaga parom, da spočnejo novo življenje tekom naravnega spolnega odnosa, in jim tako hkrati pomaga pri ohranjanju zdravega zakonskega odnosa. Na žalost pa IVF loči plodnost para od njune intime in tako tehnologija razvrednoti pomen spolnega odnosa.

  8. Edina etična dilema pri NAPro je izbira otrokovega imena. IVF odpira vrsto etičnih problemov, ki vključujejo bodisi uničenje življenja ali napad na človeško dostojanstvo in spolno integriteto.

  9. NaPro ne žali verskega prepričanja. NaPro je splošno sprejemljiva, saj do spočetja pride med spolnim odnosom, novega otroka pa se spoštuje z vsem dostojanstvom.

 

vir: http://www.mysticalroseobgyn.com/napro_vs_ivf.htm

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja